Tuopin Ääressä: Kesähittejä ja Olvi Summer Ale

Olvilta soitettiin: ”Hyvvee huomenta plokkari. Muistakkos sie missä se Väinö on?”
”Täh, Odota, en minä tiedä, mitäh?”
”Niinii, laitetaan siulle vähä kylymee juotavoo tulemaan. Tää Summer Ale is Crazy, sokkaa irti ja reggaerekkaa pihhoo?”
”Oi beibi, tanssin jo Lambadaa odotellessa.”
”Eepä kestä”
Eli tämä postaus sisältää korruptiota, kesähittejä Paratiisista Ecuadoriin. Kyllä, Where ever, when ever. Lyhyesti se on ihan pilalla, siitä näkyy ilmaisen viinan tuoma vaikutus. Älä lue sitä. Harmaa talous, Nuorisosäätiö ja koko Kepunuorten kesäleiri (K50v) on siellä piilossa, kuin karavaanari valtatie viidellä heinäkuussa.— — 
Speksit: 5%, American Wheat Ale, 32ebua. Citra, Sorachi Ace ja HBC431-humalat.—  Mennäänpä katsomaan, kuinka kesä hengittää?
Ulkoisesti kupariin vivahtavaa sameahkoa olutta. Vaahtoaa kauniisti ja ohut huntu kestää lasin pohjalle asti jättäen rusketusraitoja pitkin lasiani.
Nuuhkiessa toivon jo, että vielä olisi kesää jäljellä keskellä takatatakakatalvea. Aprikoosihilloa ja sitrusta on puserrettu sekaan, kuin kuumana kesänä pitääkin. Keksistä maltaisuutta liihottaa auringossa. Yllättävän freesi, sillä humaloinnissa on todella terää ja tuoksua. Miellyttää, hymyilyttää, toivottavasti vietämme kesän yhdessä.
Hörppiessä todellisuus on enemmän jossakin apa-maailmassa, kuin Wheat Ale:n puolella. Vehnäisyys ei oikein aja tandemilla, vaan vadelmaveneilee herkästi. Sitrusta, tilliä, sitruunaruohoa hehkuu ja soljuu suussa. Maltaisuutta on saatu hienosti mukaan ja tasapaino onkin minun suussani hyvin onnistunutta. Voisi toki kysyä miltä tämä maistuu kesällä, kun humaloinnin paras tuore kukkaisuus ja hedelmä alkaa taipumaan ja asfaltti polttamaan?
Suutuntuma on oikeastaan tämän tuotteen juttu. Raikas ja juotava. Keskitäyteläinen ja tasapainoinen. Ei kikkailua vaan perusasioiden hyvää hallintaa. Me gustas Tu.
Olvi hoitaa homman tyylikkäästi kotiin. Joo, eihän tämä ihmeellinen ole, eikä myöskään niin suuresti jo aiemmasta Apa, IPA, Cream Ale kolmikosta poikkeava poika, josta tytötkin tykkää, vaikka vähän saunois. Silti… Juuri nyt, tässä kunnossa se on koko kolmikon maistuvin tuoreudellaan ja tasapainollaan. Toisekseen minulla on herkkä kohta tällaisiin helposti saataviin edullisiin ja (mikä tärkeintä) usein kylmäkaapista löytyviin puistokemiatunteihin.
Kyllähän tätä näes pämppää mielellään missä vaan; häissä, kesäkadulla, tai vaikka Mombasassa.
Hotter than Iisalmi voi olla hauska slogan, mutta kyllä Olvi alkaa olemaan poikkeus sääntöön, jossa suurpanimon tulisi olla vain puhdasta, tylsää, penniä venyttävää tarkan markan Pirkkaa. Summer Ale, sommartider ja kesän lapsi. Oi kyllä.
Kilpailu:
Kuinka monta menneiden vuosien kesähittiä löysit tekstistä? Laita löytämäsi biisilista tulemaan. Täysin oikealle tietäjälle ja pelimiehelle..henkilölle luvassa yllätyspalkinto.