Turun kaupunki ja Turku Craft Beer tapahtuma yhteistyöhön

Turun kaupunki on jo vuosien ajan ollut mukana kehittämässä kaupungin mainetta Suomen ruokapääkaupunkina ja nyt kaupunki haluaa antaa tukensa myös sen mallasjuomaharrastajille. Turku osoittaa olevansa edelläkävijä ruoan lisäksi myös juomien saralla. Turku Craft Beer -tapahtuma järjestää kotiolutkilpailun. Kilpailuun on osallistunut yli 300 kotipanimoharrastajaa kolmen vuoden aikana.

Turku osoittaa olevansa edelläkävijä ruoan lisäksi myös juomien saralla. Kilpailun voittajalle on tiedossa mahtavien palkintojen lisäksi myös ensimmäistä kertaa jaettava Turun Paras Kotiolut 2020 -diplomi, jota koristavat Turku Craft Beer grafiikan lisäksi myös Turun Kaupungin logo. Kilpailun voittaja julkistetaan Turku Craft Beerissä VPK:n talolla lauantaina 7.3. Klo. 16.00.

Turun VPK:lla enemmän oluita koskaan ennen. Kahtena ensimmäisenä vuotenaan loppuunmyyty tapahtuma järjestetään nyt kolmipäiväisenä, jotta kaikki halukkaat pääsevät nauttimaan pienpanimoiden antimista. Myös panimoiden määrää on kasvatettu aikaisemmista vuosista: Turku Craft Beerissä onkin tarjolla yli erilaista 150 olutta ja siideriä.

Festivaalilla esittäytyy tänä vuonna joukko kotimaisia panimoita. Uusia tulokkaita ovat muun muassa Oulun parhaimmistoon kuuluva Sonnisaari, Turun alueen uusi tulokas Loimaan Panimo, tamperelaiset Pyynikin panimo ja Tampere Brewing & Distiling Company ja Vakka-Suomen panimo Uudestakaupungista. Ulkomaisia panimoita edustaa tänä vuonna palkintoja niittänyt Tanker Brewery virosta. Herkkuja tapahtumassa kokkaavat VoiVeljet FoodCrew ja Turku Craft Dog Stand, joka tarjoilevat kotimaisen luomupossun hot dogeja. Lisäksi tapahtumassa on juustoja, leikkeleitä ja siideriä tarjoava Cheese & Charcuterie tiski.  Tapahtumassa järjestetään päivittäin myös useita maisteluita, joissa asiakas pääsee kuulemaan panimon ja tuotteiden tarinan suoraan tekijöiltä.

Panimot / Breweries 2020

Panimoita julkaistaan vielä lisää matkan varrella