Turussa tapahtuu kun neljä osaajaa pistää hynttyyt yhteen!

Mitä tapahtuu kun pikkuisen olutravintolan ja -puodin sekä pienen juomatuottajan tyyppien tulevaisuuden toiveet lähtevät kulkemaan samaa polkua? Syntyy jotain uutta, vanhaa tuttua unohtamatta. Kyseessä on Suomen ensimmäisen olutblendaamo!

5Piste5 ja Myrrys Ferments ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja avaavat Turkuun suomalaisella olutkentällä ainutlaatuisella konseptilla toimivan kokonaisuuden, jossa yhdistyvät olutpuoti, taproom ja oma blendaamo.

5piste5 x Myrrys -ravintolan uniikki kulma on oluiden blendaaminen. Blendaamisella tarkoitetaan mm. viskien ja hapanoluiden maailmoista tuttua prosessia, jossa useita tuotteita tai tuote-eriä sekoittamalla valmistetaan kokonaan uusi blendi. Tuotetta suunnitellessaan blendaaja tarkkaan valikoi haluamansa komponentit ja päättää niiden sekoitussuhteet. Näin voidaan tuottaa uusia ja ihmeellisen ihania ja ainutlaatuisia makuelämyksiä.

Olutpuoti 5Piste5 on tullut Turussa tutuksi viimeisen parin vuoden aikana tarjotessaan Kristiinankadulla turkulaisille upeita kokemuksia pienpanimo-oluiden parissa. 5Piste5:n taustalla toimii jo pitkään Turun yöelämää rikastuttanut Vasikkaravintolat Oy, jonka omistajat Antti Suhonen ja Janette Bertényi luottivat ensimmäisen puodin toiminnan pyörittämisen nyt myös osakkaaksi hyppäävälle Wilma Meriruusulle.

Myrrys Ferments on Tatu Hiitolan luotsaama juomaprojekti, jonka keskiössä ovat sekakäyvät hapanoluet, mutta jolla rakkautta riittää myös muita oluttyylejä kohtaan – kaikesta muusta jännästä fermentoitavasta puhumattakaan. Myrryksen oluet valmistetaan toistaiseksi kiertolaispanimotyyppisesti yhteistyökumppaniemme avulla. Toistaiseksi.

Uudessa yhteistyökuviossa monessa sopassa keitetty Suhonen huolehtii yrityksenpidosta, pitkän linjan cocktailvelho Bertényi pitää taproomin toiminnassa ja hoitaa myyntiä maahantuonnin puolelle siirtyvän jokapaikanhöylän Meriruusun kera. Panimo- ja blendaamotoiminnan työt taas asettuvat Myrryksestä tutun Hiitolan vahvoille sekä asiantunteville harteille.

Lähde ja kuva: 5piste5 tiedote