Ummikot Umpitunnelissa: Ale Primeur Von Freude & Labieratorium Rot

— 

mde

Ale Primeur Von Freude: Wahnsinn UG, Saksa. Pale ale, 5.8%. Pullo, 0.33l.
Labieratorium Rot: Labieratorum, Saksa. Red lager, 5.2%. Pullo, 0.33l.

Foodistin olutkalenterin läpikäynti jatkuu, ikävä kyllä sairastelun takia olemme vasta n. puolessa välissä kalenteria ja vuosi on nopeasti loppumassa.

Molemmat oluet vaahtosivat hiukan kaataessa, molemmissa valkoista ja höttöistä vaahtoa jonka pysyväiskerros on millien luokkaa; Von Freudessa on alelle tyypillisemmin vähän pitsiä lasin reunoilla.

Väripuolella Von Freude on hiukan meripihkaisen rusehtavan punertava ja samea, kun taas Rot on toffeemaisen rusehtava, mutta punertava sekin – ja ollakseen filtteröimätön myös melko kirkas.

Rotin tuoksu on melko lailla sitä mitä tummemmalta lagerilta odottaa: maltaisuutta hapokkaan tumman leipätaikinan tavalla, muuten lagerille tyypillisen raikkaan rapsakka. Von Freudessakin on maltaisuutta paljon, tässä tosin soraisan pähkinäisenä, mukana hiukan toffeemaista makeutta. Ripaus greippiin kallistuvaa humalaakin on. Kumpikaan ei ole mitenkään erityinen, jos nyt ei huonokaan.

Rot myös melkolailla maistuu sille, mitä tummalta lagerilta voi odottaa: ruisleipämäistä maltaisuutta, muuten tylsää ja hapokasta rapsakkuutta. Hyvin mitäänsanomaton, keskinkertainen lager. Kyllähän tätä juo, mutta siinäpä se.

Untappedin mukaan Von Freude on belgityylin pale ale – emmepäs nyt ihan niin sanoisi, hyvin monta jenkkiläistä IPA- ja pale ale -olutta tämä maultaan muistuttaa, tällä hetkellä trendikkäästi maltaisuutta korostaen. Humalaa on hillitysti, sen sijaan korostetaan mallasta makeantahmealla pähkinällä; esim. Oskar Bluesilla on juuri tämän tyylisiä oluita. Tylsä, tylsä, tylsä.

Foodistin olutkalenteri jatkaa valitsemallaan linjalla: tylsiä tyylejä, tylsiä oluita.

Kategoria(t): Arviot, Olutjoulukalenteri Tagged: ale, lager, olut, pale ale, red lager