Ummikot Umpitunnelissa: Apri-Gose In Der Hose

nor

Jopen, Alankomaat. Gose, 5%. Pullo, 0.33l.

Vanhentuvat on juotu, nyt Ummikot pääsevät perkaamaan kaappia muuten vaan! Tämä ärsyttävästi nimetty olut on Jopenin; panimo, johon aluksi ihastuimme mutta joka sen jälkeen on tasaisesti muuttunut yhdentekevämmäksi. Miten panimo selviää nyt niin kovin trendikkäästä, saksalaisesta gose-tyylistä?

Klikkaa linkkiä ja lue! Eikun.

Niukasti vaahtoava olut on väriltään hailakan keltainen ja melko samea; tuo hiukan mieleen aprikoosin – jota oluen valmistuksessa siis on käytetty. Tuoksu tuo mieleen aprikoosipyreen, jossa on gosen suolaisuutta. Rehevä ja ihan kiva tuoksu.

Suutuntumaltaan melko kuohkea olut maistuu samalta kuin tuoksuu ja siltä, mitä se on: gose johon on sekoitettu aprikoosia. Suolainen, kevyen hapan, modernille goselle tyypillisesti melko kevyt, makea, marmeladisen hedelmäinen… sukulaisuutta löytyy esim. CoolHeadin modernin kevyille goseille, joskaan aivan samalla tasolla Apri-Gose ei ole. Ihan hyvä olut silti.

Alkuihastuksen jälkeen melko keskinkertaiselle tasolle laskeneen Jopenin valikoimassa Apri-Gose In Der Hose on sekä hiukan että mukavan erilainen olut, joka kertoo siitä että ehkä ensivaikutelma ei ollut ihan väärässä. Ei loistava, mutta varsin maukas olut.