Ummikot Umpitunnelissa: Mustan Virran Pääsiäisportteri

nor

Mustan Virran Panimo, Suomi. Porter, 5.5%. Pullo, 0.33l.

Mustan Virran Panimolta on tullut maisteltua muutamia oluita mutta arvioitua vain yksi aikaisemmin. Tyylikkäillä etiketeillä varustetuissa lääkepullomaisissa pulloissa tulevat oluet eivät ikävä kyllä ole toistaiseksi ihan kybällä vakuuttaneet. Olisiko tästä myöhässä nautitusta pääsiäisportterista asianlaidan muuttajaksi?

Väriltään olut on yllättävänkin vaalea – tumma toki, mutta valoa vasten näkyy colamaisesti läpi. Tähän kun yhdistää niukan vaahtoamisen ja ohuen pysyväiskerroksen, on ulkoinen vaikutelma melko kevyt. Tuoksu on paahtunut, melkein palanut, kahvisen pistävä ja vailla syvyyttä. Ulkoiselta olemukseltaan ei tosiaan täysin vakuuttava olut.

Ikävä kyllä maku ei paranna Pääsiäisportterin osakkeiden asemaa: maku on kevyt, ohut jos nyt ei varsinaisesti vetinen, ja harmillisen lyhyt. Suussa colamaisesti poreileva olut maistuu miltä tuoksuu: paahtuneelta, melkein palaneelta kahvilta vailla täyteläisyyttä tuovia maltaisia, lakritsisia tahi suklaisia makeampia sävyjä. Eikä paahtuneisuus toisaalta ole sekään kovin väkevää.

Vaikka olut on melkein prosentin verran entistä markettirajaa vahvempi, on tämä makunsa puolesta silkka markettiportteri – ohut, kevyt ja yksioikoinen. Ikävä kyllä tämäkään olut ei vakuuta meitä peukuttamaan Mustan Virran Panimoa enempää. Vaikka onkin tyylikäs ulkoasu oluilla… vaan moni kakku päältä kaunis.