Ummikot Umpitunnelissa: Pearl Jet

aviary-image-1526155086862

Marston’s Brewery, Englanti. Stout, 4.5%. Pullo, 0.5l.

Etiketin mukaan tämä olut on ”nyökkäys oyster stoutien suuntaan” (mistä nimikin oletettavasti tulee), mutta ei sisällä osteria eli ei siis ole oikea oyster stout. Tosin, eipä kaikissa sillä nimellä markkinoiduissa oluissa taida osteria olla, kun taas toisissa on. No, oli miten oli.

Kaatovaiheessa Pearl Jet vaahtoaa hyvin niukasti tumman ruskeaa vaahtoa, joka katoaa täysin alta aikayksikön, jättäen oluen hyvin alastomana lasiin. Alastomana ja mustana. Valoa vasten näkyy tumman, tumman rubiinista väriä, mutta muuten tämä olut on kyllä hyvin musta. Tuoksu on melko laimea ja kylmä, jopa vähän kalsea. Ripaus guinnessmaista sävyä tuoksussa on, kuten myös colaa, laihaa kahvinlirua ja ihan pieni ripaus suolavettä. Pikkuhiljaa nousee esiin suolaista makeutta. Ei kovin innostava tuoksu.

Maku on melko ohut, muttei varsinaisesti vetinen. Silti runko kaipaisi kyllä lisää tanakkuutta. Suolainen makeus on esillä maussa, kuten myös colamaisuus ja laiha kahvisuus. Maku on kuivanpuoleinen ja suutuntuma hiukan kuivaava, mutta tässäkin rungon ohuus pettää oluen. Jälkimaku on laimean suolainen ja tahmea.

Pearl Jet ei ole varsinaisen huono, mutta mitäänsanomaton se on. Tuhdimpana ja täyteläisempänä tästä voisi olla joksikin, mutta näin kevyenä ja ohuena se on taas yksi melko yhdentekevä ja kasvoton keskinkertaisuus.