Ummikot Umpitunnelissa: Shoryuken

nor

Cervisiam, Norja. Berliner weisse, 4.7%. Tölkki, 0.33l.

Nouseva lohikäärmenyrkki! Pikselisoturit ojoon, pikseliliha tummumaan ja olutta lasiin. Mainion Cervisiamin Street Fighter -teemainen olut ostettiin jo viime kesänä, mikä ehkä selittää sen miksi se vaahtosi äärimmäisen runsaasti kaatovaiheessa, melkein kuin vesikauhuinen Blanka juotuaan colaa ja syötyään mentoseja päälle.

Onneksi vaahto kuitenkin laskee nopeasti, eikä pysyväiskerrosta ole ollenkaan. Väriltään olut on kalpeankeltainen ja mehumaisen hedelmäinen. Lasin pohjalle kertyy oikein kunnolla roskaa. Tuoksu on yllättävän kevyt, hedelmäinen muttei erityisen makea, vähän pommac-tyylinen – mutta myös ummehtunut ja ehkä vähän muovinenkin. Vaikea suhtautua tuoksuun.

Maultaankin olut tuo hiukan mieleen Pommacin, ollen kuivanpuoleinen muttei erityisen hapan, kevyt mutta silti hedelmäinen. Melko raikas ja helppo olut on kyseessä, sellainen joka ei erityisemmin haasta makunystyröitä muttei myöskään tarjoa elämää suurempia makuelämyksiä. Ottaen huomioon että oluen valmistuksessa on käytetty lohikäärmehedelmää ja litsiä on maku yllättävänkin kesy ja tavanomainen; ei arvaisi että tässä on niinkin eksoottisia hedelmiä ellei tuoteseloste niin sanoisi.

Periaatteessa Shuryuken on ihan hyvä olut, mutta lähtökohtiinsa nähden tylsä. Perushyvä kevythapan olut, joka ei innosta isommin tarinoimaan.