UROS LIVE -areenalle Hartwallin panimo

Joulukuussa Tampereelle avautuvaan elämyskeskukseen rakennetaan oma olutpanimo, jonka padoissa tulee porisemaan erikoiseriä tamperelaisia oluita.

”Satsaamalla paikallisiin craft-oluisiin me olemme mukana viemässä Suomen olutkulttuuria ja koko panimoalaa entistä suurempaan nosteeseen. Tämä edellyttää meiltä rohkeita tekoja, jotka ovat jopa maailman mittakaavassa poikkeuksellisia. Panimo areenan paraatipaikalla tulee olemaan elämys kaikille aisteille”, kertoo tiedotteessa Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

Pieniä, tapahtumapaikkojen omia panimoita ei olla Suomessa vielä nähty, mutta Hartwallilla uskotaan niissä olevan paljon mahdollisuuksia. Muutamia vastaavia löytyy maailmalta: viime vuosina esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Britanniassa on avattu tapahtumakeskuksiin omia panimoita, ja nyt Tampere saa omansa.

uros areena tre

”UROS LIVE -areena on elämysten erikoisosaajien huipputilaisuus ja näytönpaikka. Olemme areenalla ylpeitä Hartwallin panostuksesta sekä panimon ainutlaatuisuudesta Suomessa”, sanoo UROS LIVE -areenan toimitusjohtaja Marko Hurme.

Hartwallin Lahden erikoisolutpanimo Mattsson aloitti toimintansa vuonna 2017 vastaamaan yhä kasvavaan erikoisoluiden suosioon. Samana vuonna teki paluun myös paikallinen Lahden Erikois -olut ja viime syksynä Hartwall herätti henkiin palan oululaista oluthistoriaa tuomalla takaisin Toppilan oluen. Alkuvuodesta 2021 Hartwall osti Bryggeri Helsingin panimoliiketoiminnan pääkaupungin sydämessä. Nyt on vuoro satsata Tampereelle, jossa on jo valmiiksi kukoistava olutkulttuuri.

Lähde: Hartwall

Kuva: Copyright SRV / Libeskind / Tomorrow