Uusi oluttapahtuma Vallillan Konepajalla: Factory Craft Beer Festival 9.–10.6.

Kesäkuun toisena viikonloppuna ETKO Brewingin reilun tuhannen neliön kesäterassi muuttuu urbaaniksi olutfestivaaliksi. Vallilan Konepajalla järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen kuusi pienpanimoa Suomesta ja kuusi maailmalta.

VR:n entisellä Konepajan alueella olevalla ETKO:n kesäterassilla järjestetään Factory Craft Beer Festival 9.–10.6.  Järjestäjän, Etko Brewingin Jan Grehnin mukaan Suomesta mukana ovat Olarin Panimo, CoolHead Brew ja Salama Brewing. Itse tapahtuma on nimetty ETKO:n toisen panimobrändin, Factory Brewingin mukaan, joka myös on erikseen edustettuna festivaaleilla.

Kansainvälisistä olutmauista voi tapahtumassa myös nauttia, kun paikalle tulee Ruotsista Brewski ja Norjasta HaandBryggeriet. Lisäksi Pien Distribution osallistuu festivaaleille omalla Pien Corner -osastolla, jossa voi maistella nyt nosteessa olevan Monkish Brewing:n oluita. Valikoimissa tulee olemaan myös Parish Brewing USA:sta, Garage Beer Co Espanjasta ja Ärpus Brewing Latviasta. Tapahtuman viinitarjonnasta vastaa fiskarsilainen Noita Winery.  ”Haluamme luoda sympaattisen ja hyvän mielen tapahtuman. Tuleva panimokattaus on mielestämme erittäin mielenkiintoinen ja kompakti. Haluamme, että ihmiset viihtyvät ja olutkattaus on varmasti hyvä”, Grehn kertoo.

Factory Craft Beer Festivalin ruokapuolesta vastaa Bang Bang BBQ, ja ruokalista on viilattu olueen sopivaksi yhdessä Kaius Gestraniuksen kanssa. Pääosassa ovat ravintolan savustetut lihat. Niiden kanssa lanseerataan tapahtumassa uusi maukas BBQ-kastike, jonka runkona on ETKO:n hapanolutta.

ETKO:n kesäterassitapahtuman liput ovat etukäteen ostettuna 20 euroa ja lippu oikeuttaa sisäänpääsyn joko perjantaina tai lauantaina, tapahtuman lasin ja 15 euron arvosta olutkuponkeja. Ennakkoliput ovat myynnissä ETKO:n verkkokaupassa. Lapset ovat tervetulleita vanhempien seurassa.

Jos oluttapahtumassa käy lauantaina 10.6. , voi samalla vierailla vieressä tapahtuvalla Konepaja-festareilla, jossa on ilmaista ja kaikille avointa ohjelmaa koko päivän. Päivä alkaa jo perinteisellä Konepajan korttelikirppiksellä, ja jatkuu tapahtumalavalla, jossa esiintyvät mm. Lätsä, Rebekka Holi, Teini-Pää, Matti8, Pelle Miljoona Band sekä Asa & DJ Polarsoul.