Uusi rommi Alkon valikoimaan

Mielenkiintoinen karibialaissekoite brittifirmalta.

Duppy Share Aged Caribbean Rum 40 % on nuorekas ja erikoinen Alkon vakiovalikoiman rommiuutuus. Duppy Share Aged Caribbean Rum on nuorekas ja mielenkiintoinen Alkon vakiovalikoiman rommiuutuus. Tämä cocktaileihin mainiosti sopiva rommi on valmistettu sekoittamalla 3-vuotiasta jamaikalaista rommia sekä 5-vuotiasta rommia Barbadokselta, jotka molemmat ovat bourbontynnyreissä kypsyneitä. Lopputulos on trooppisen hedelmäinen, kuiva ja lämmin rommi, jossa on vivahteita kookoksesta, hunajasta sekä pähkinästä.

pullo

Tuotteen nimi tulee duppyista, jotka ovat karibialaisen kansantarun mukaan hieman ilkikurisia henkimaailman hahmoja. Nämä duppyt vievät tarujen mukaan rommitynnyreistä parhaan osan, the duppy share, ja pistävät pystyyn mahtavat pirskeet. Länsimaailman vastine samalle tarinalle on viskeistä ja konjakeista tuttu ”angel’s share”, eli juomista tynnyrikypsytyksen aikana haihtuva osa, jonka on uskottu menevän enkeleille.

”Duppy Share Aged Caribbean Rum toimii loistavasti esimerkiksi ginger alen ja limelohkon kanssa jäillä nautittuna tai talven kylminä päivinä tilkkana kuuman kaakaon seassa”, vinkataan rommia maahantuovalta Arvid Nordquistilta.

Lähde ja kuva: Arvid Nordquist