mainos

Vaalea lager yhä paras kesäolut

Yli puolet olutta juovista suomalaisista on sitä mieltä, että vaalea lager on paras kesäolut. Naisista 57 prosenttia ja miehistä 51 prosenttia on tätä mieltä.

 

Vaalea lager valittiin suosituimmaksi kesäolueksi kaikissa Panimoliiton tilaaman kyselyn ikäryhmissä. Toiseksi parhaana kesäoluena suomalaiset oluen juojat pitävät vehnäolutta. Se sai kannatusta 14 prosenttia. India Pale Alea tai American Pale Alea parhaana kesäoluena piti 11 prosenttia vastaajista. Alkoholiton olut oli paras kesäolut viiden prosentin mielestä.

– Lager on maailman juoduin olut ja parhaimmillaan hieman yli 5-prosenttisena. Uusi alkoholilaki mahdollistaa vihdoin lagertyyppisen oluen sellaisena kuin se parhaimmillaan on paremman saatavuuden kautta maan, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.

Panimoliiton tilaamassa ja Taloustutkimuksen toteuttamassa kyselyssä vastaajat valitsivat parhaan kesäoluen seitsemästä eri vaihtoehdosta. Suosituimman kesäoluen tittelistä kisasivat vaalea lager, vehnäolut, India Pale Ale (IPA) tai American Pale Ale (APA), tumma lager, pils, porter/stout ja alkoholiton olut.

Suomalaisten kesän saunajuoma on olut

Taloustutkimuksen kyselyssä kaksi kolmasosaa suomalaisista pitää olutta erityisesti saunajuomana. Lähes puolet suomalaisista pitää olutta seurustelujuomana ja lähes kaksi viidestä pitää olutta ruokajuomana.

– Oluella on saunajuomana Suomessa pitkät perinteet ja erityisesti vaalea lager on ollut sauna- ja janojuoma. Olut kuuluu myös suomalaisten ruokapöytiin. Monipuolisesta olutvalikoimasta löytyvät sopivat oluet joka ruoan kanssa, sanoo Elina Ussa.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton teettämä tutkimus toteutettiin Taloustutkimuksen Internet-paneelissa helmikuussa 2017. Tutkimukseen vastasi 1 403 suomalaista, jotka ovat iältään 18−70-vuotiaita.