Olutposti vie oluen ilosanomaa yli kulttuurirajojen

Olutpostin yksi tehtävistä on levittää olutkulttuurin sanomaa yli kulttuurirajojen. Olimme valokuvataiteen parissa Värinä ry.n 18-vuotis näyttelyssä Helsingin Hippolyte gallerissa yhdessä kumppanimme— Olvin kanssa.

Värinä on vuonna 2000 perustettu kuvataiteilijoiden osuuskunta, joka ylläpitää värilaboratoriota sekä digitaalista kuvankäsittely- ja tulostustyöhuonetta. Värinässä on mahdollista toteuttaa valokuva negatiivista tai digitiedostosta vedokseksi sekä pohjustetuksi ja laminoiduksi näyttelyteokseksi asti. Jäsenenä voit työskennellä Värinän tiloissa joustavasti itsellesi sopivina aikoina ympäri vuorokauden, kaikkina vuodenaikoina..— 

Värinällä on myös taidepoliittinen tehtävä ylläpitää analogista väripimiötä Suomessa, sillä valokuva-oppilaitoksilla ei enää ole käytössä olevia väripimiöitä, joissa uusi valokuvaajapolvi voisi oppia valon ja värin perusteet. Samalla maailmalla voimistuu valokuvan materiaalisuuden arvostus sekä pyrkimys löytää perinteiset, hitaammat ja käsityöläisyyteen perustuvat menetelmät, uusilla tavoilla, digityöskentelyn rinnalla.

Värinässä on valmistettu vedoksia lukuisiin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Silloinkin kun taiteilija teettää isot näyttelyvedoksensa muualla, hän myös usein vedostaa itse värimalliprintin Värinässä.

Seuraavan kerran kulttuurirajat taipuvat Tampereella 11.-12.5 Olutposti median O2O- tapahtumassa