Vesa Saarinen rakastui vanhoihin pubeihin ja niiden tunnelmaan

Tunnelma ja real ale saavat olutharrastajan palaamaan englantilaisiin pubeihin kerta toisensa jälkeen.

Espoolainen Vesa Saarinen on käynyt Englannissa yli 50 kertaa elämänsä aikana. Akateemisen Olutseuran jäsen on kiertänyt matkoillaan Englantia ristiin rastiin etsien toinen toistaan kauniimpia ja tunnelmallisempia pubeja. Saarinen viehtyi saarivaltion pubikulttuuriin jo kolmisenkymmentä vuotta sitten.

”1990-luvun alussa join ensimmäisen kerran englantilaista tuoreolutta real alea ja ihastuin siihen sen erityisen maun takia. Samoin rakastuin vanhoihin englantilaisiin pubeihin ja niiden tunnelmaan. Sekä real ale että pubit ovat erityisesti englantilainen piirre, josta haluan kertoa kiinnostuneille”, kertoo Saarinen.

Uniikit rakennukset, tunnelma, historian siipien havina ja pitkäaikainen rakkaussuhde real aleen ovat pohjana Saarisen ja monen muun oluenystävän kiinnostukselle juuri Englannin pubeja kohtaan. Oluen ohella Englannissa Saarista kiinnostaa myös jalkapallo sekä maan historia ja kulttuuri. Samaisilla reissuilla hän on vieraillut myös noin sadalla palloilustadionilla sekä lukuisissa museoissa.

mies oluella

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimivan Akateemisen Olutseuran (AOS) jäsenenä Saarinen halusi jakaa tietouttaan Englannin pubikulttuurista ympäristöönsä ja erityisesti oman seuransa jäsenistölle. Akateemisen Olutseuran periaatteisiin kuuluu, että kuka tahansa seuran jäsen voi järjestää tapahtumia.

”Kerroin matkoistani AOS:n kuukausitapaamisissa ja sanoin, että voin kertoa asiasta erillisessä tilaisuudessakin. Kun minua sitten pyydettiin tilaisuus järjestämään, niin mielelläni suostuin”, kertoo Saarinen.

Tulevana perjantaina 26.3. klo 18.30 alkavassa esityksessä keskitytään englantilaisiin pubeihin sekä niiden historiaan ja nykyhetkeen. Saarisen ensimmäinen luentoesitys nähtiin vuonna 2019.

Akateemisen Olutseuran toiminnan ydintä ovat olleet kuukausitapaamiset, joissa kokoonnutaan kuun ensimmäisenä maanantaina tapaamaan tuttuja ja luomaan uusia tuttavuuksia. Viime vuosina Kitty´s Public Housen pitkän pöydän ääressä Helsingin keskustassa kokoontunut olutseura on joutunut koronatilanteen takia siirtämään toimintaansa monen muun seuran tavoin verkkoon. Myös Saarisen esitelmä pidetään tilanteesta johtuen etänä Zoom-etäkokouspalvelussa.

”Kerron esityksessäni oluen ja pubien historiasta Englannissa, englantilaisista oluttyyleistä, real alesta sekä Campaign for Real Alesta (CAMRA), joka on Euroopan suurin oluenkuluttajajärjestö vajaalla 200 000 jäsenellään. Esittelen myös muutamia historiallisia pubeja upein kuvin. Keskustelua syntynee myös modernista teemasta ’real ale vastaan craft beer’. Aiempaan 2019 esitykseeni verrattuna osa kuvista ja teemoista on uusia, esitys on lyhyempi ja painopiste enemmän nykyajassa. Tervetuloa seuraamaan ja osallistumaan”, sanoo Saarinen.

Verkkotapahtuma on maksuton ja siihen voivat osallistua myös Akateemiseen Olutseuraan kuulumattomat.  Voit ennakkorekisteröityä tapahtumaan täältä>>.

Kuva: Vesa Saarinen

mainos