Viikatemiehet vierailivat Ruosniemen panimolla

Rock-yhtye Viikate vieraili Ruosniemen panimolla ja tuloksena lanseerataan Kuu Kaakkoon Yllä -olut. Tämä ”A-olut” on— saksalaisella Hallertau Mittelfrüh -humalalla hunnutettu pils-tyylinen olut.— 

Yhtyeen solisti Kaarle Viikate kommentoi asiaa seuraavasti:

”Nyt on tulossa Kaakko -synttärit, joista riittää joka ilmansuuntaan. Pohjoista Viljaa -lagerin tiimoilta tehty yhteistyö sujui niin innostavassa ja onnistuneessa ilmapiirissä, että oli helppo vastata myöntävästi Ruosniemen mahtavien ihmisten tiedusteluun uuden Viikate-vetoisen oluen valmistamisesta. Uuden alkoholilain myötä on oluen hauista päästy kasvattamaan 5,2%:iin, joka auttaa aistimaan helpommin raikkaat, pils-oluille tyypilliset makujen nyanssit. Ja samallahan Kuu kaakon yllä A-olut lakaisee janon allikkoon ilmansuunnista välittämättä.”

Kuu Kaakkoon Yllä on myös Viikatteen uusimman julkaisun nimi ja se julkaistaan yhtyeen 10-vuotis juhlakiertueen kunniaksi.

Olut näyttäytyy ensimmäistä kertaa yleisölle huomenna perjantaina 5.4.2019 Helsinki Beer Festival -tapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla. Yhtye on paikalla juhlistamassa ensiesiintymistä sekä tavattavissa Ruosniemen Panimon tiskillä klo 19 alkaen.

— Kuvat: AJ Savolainen, Universal Music Group ja Ruosniemen Panimo