mainos
mainos

Viikon cocktail ginistä: Bloody Mary Asia

Opi miten giniä käytetään cocktaileissa!

”Gini on minulle ainoa tisle, johon suhtaudun enemmän ainesosana ja mausteena kuin tisleenä. Gini on kuin tehty cocktailin raaka-aineeksi ja käytän sitä hieman samalla lailla kuin käyttäisin mausteita ruuassa. Poimin erilaisista gineistä makuja, joita haluan käyttää osana juomaa. Jos haluaa olla ginimaailman ”nörtti”, niin kannattaakin selvittää miten gini on tehty ja millä mausteilla, sillä siitä tietää miten gini käyttäytyy cocktailin raaka-aineena. Monet ginit toimivat hedelmäisten juomien osana, koska sieltä voi poimia niiden tueksi monipuolisesti eri makuja ginistä riippuen. Gini on hyvin monipuolinen tisle. Niitä on nykyään niin paljon erilaisia, että giniä voi käyttää käytännössä mihin tahansa cocktailiin.

Aasialaismaustetussa Bloody Maryssa olen halunnut käyttää japanilaista Roku Giniä, josta juomaan tulee sitrusaromeja sekä aasiapippurisia makuja. Juoma on versio Red Snapperista, joka on versio Bloody Mary ginistä, mutta tässä halusin tehdä nimenomaan sellaisen version klassikkodrinkistä, jossa kaikki suola tulee Aasiassa käytetyistä maustekastikkeista ja muutenkin makumaailma mukailee Aasiaa. Näin juoman suutuntumaakin pyöristää usein Aasiassa käytetty paahdettu seesamiöljy. Tässä juomassa Roku Ginin aromit tulevat hyvin esille osana juoman kokonaisuutta. ”

Linnea Stenberg, Bar Manager, Goldfish Helsinki 

Bloody Mary Aasia

  • Tee ensin: Asian spice mix: 300 g soijakastiketta, 20 g kalakastiketta, 3 g wasabijauhetta, 20 g srirachaa, 10 g msg (natriumglutamaatti)(riittää useaan cocktailiin ja säilyy kylmässä)
  • Tee ensin: Tomaattimehu: 1 L tomaattimehua, 50 g tomaattipyrettä, 6 g suolaa, 6 g sokeri, 3 g msg (natriumglutamaatti) (riittää useaan cocktailiin ja säilyy kylmässä)
  • 4 cl Roku Gin
  • 12 cl tomaattimehu
  • 1,5 cl Asian Spice mix
  • 4 tippaa seesamiöljyä
  • Jäitä
  • Merilevänpala

Tee juoma sekoittamalla ainesosat isossa lasissa ja kaada sitten jäillä täytettyyn pitkään lasiin. Koristeeksi merilevänpala.

Voit myös ”rollata” jolloin sen rakenne muuttuu pehmeämmäksi: Sekoita ainesosat jäiden kera isoon, laakeareunaiseen lasiin, ota viereen toinen iso, laakeareunainen lasi. Laita pitkään lasiin jäitä. Kaada isosta lasista siivilän läpi toiseen isoon lasiin mahdollisimman korkealta, ja toista pari kertaa. Kaada sitten jäillä täytettyyn pitkään lasiin. Koristeeksi merilevänpala.

Katso myös:

Viikon cocktail viskistä