Viikon olut ja ruoka -pari: vietnamilaiset kevätkääryleet ja oluinen maapähkinädippi 

Kokeile kesäiltaan raikkaita vietnamilaisia kevätkääryleitä, joita  syötiin alun perin uuden kuun juhlissa, joita vietettiin kevään tulon kunniaksi. Kevätkääryleistä on lukuisia erilaisia mukaelmia Kaakkois-Aasian maissa. Vietnamissa kasvikset kääritään riisipaperiin ja voidaan syödä joko sellaisenaan tai nopeasti fritattuna.

Fritatut vietnamilaiset kevätkääryleet ja oluinen maapähkinädippi

Vietnamilaiset kevätkääryleet:

  • 2 avokadoa
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 kurkku
  • 1 keltainen paprika
  • Noin 12 arkkia riisipaperia
  • Lämmintä vettä
  • Öljyä paistamiseen

Dippi:

  • 1 dl sileää maapähkinävoita
  • 1/2 dl New England Pale Ale -olutta tai kevyesti humaloitua NEIPAA
  • 2 rkl sweet sour -kastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tuoretta chiliä

Sekoita dipin ainekset, paitsi chili, sauvasekoittimella ja laita viileään. Viipaloi kurkku, paprika ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. Poista avokadon kivi, irrota sisus kuoresta ja siivuta se. Laita isolle keittolautaselle lämmintä vettä ja laita riisipaperi notkeutumaan sinne. Kokoa sitten paperin keskellä kasviksia ja taittele rullaksi, käännä kiinni päät. Kun kaikki rullat on tehty, kuumenna öljy ja paista nopeasti molemmin puolin. Tarjoa dipin kera. Seuraksi NEPA, NEIPA, belgityylinen witbier, vaalea lager tai pale ale.

Kokeile myös:

Rapeat sipsifajitakset vaalean lagerin kera