Viikon oluinen ruokaresepti

Levitteet tuovat mukavan lisän ruokapöytään. Tuoreen leivän kanssa tarjoiltu oluisa hernelevite maistuu myös välipalana.

Oluthernelevite ruskistetulla voilla

ruokapöytä

• noin 1 dl tuoreita tai pakasteherneitä
• 2 rkl sokeria
• 1 dl amber ale/red ale -olutta tai sahtia (miedosti humaloitua)
• noin 100 g voita
• suolaa ja mustapippuria

Keitä herneet pehmeäksi kasarissa sokerin ja oluen kera, siivilöi ja jäähdytä. Laita voi
toiseen kasariin täydellä lämmöllä ja sekoita koko ajan kunnes voi ”kuohahtaa” ja alkaa muuttua pähkinänruskeaksi. Ota kattila pois liedeltä sekoittaen koko ajan ja kaada voi kuumuutta kestävään kulhoon. Varo ettei voi kärähdä. Anna jäähtyä.
Sekoita herneet ja voi jäähtyneenä sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja
mustapippurilla. Jos haluat levitteestä vielä ”voisemman”, sekoita joukkoon hieman pehmeää voita.

Tarjoa sämpylöiden kanssa tai käytä pastan seassa.

Teksti ja kuva: Anikó Lehtinen

Artikkeli on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 3/2022.

mainos