Viinipimut loikkasivat oluiden maailmaan

Viinisommelierit Loretta Pietilä ja Christina Suominen kiinnostuivat oluen valmistuksesta. He ottivat yhteyttä Brewcatsin Lindaan ja Lauraan ja tuloksena valmistui sopivasti naistenpäiväksi Viinipimujen Portteri.

Mustaherukanlehdillä ja marjoilla maustettu 5,7% portteri pantiin kasaan Hopping Brewstersin panimolla Akaalla. Projekti pohjasi alunperin puhtaasti ammatilliseen uteliaisuuteen. Sommelierin koulutuksen saaneet tietävät toki juomista paljon, mutta itse oluen valmistus kiinnosti.

”Pienpanimo-oluet ovat nykyään tosi iso juttu. Haluamme olla siinä mukana. Meillä on nyt naisenergialla tehty suomalainen Viinipimujen Portteri. Se onnistui hyvin ja siksi haluamme tehdä seuraavankin oluen”, kertoo tuotteesta sommelier Christina Suominen.

Loretta Pietilä on Tampereen Juhlatalon ja Tampereen Komediateatterin ravintoloitsija. Christina Suominen tunnetaan työstään ravintola C:n, Tampereen Suomalaisen Klubin ravintolan ja Arthouse Cafen kanssa. Molemmat ovat tunnettuja vaikuttajia Tampereen seudun ravintolamaailmassa.

Viinipimujen Portteri on saatavilla kaikista Suomisen ja Pietilän ravintoloista.

Kuva: Ronja Honko

Lähde: Viinipimujen tiedote