mainos
mainos

Laitilan Panimon Ville Vilen on ylpeä panimonsa uutuuksista

Laitilan panimo uudisti tuotesarjaansa laajalla rintamalla. Panimomestari Ville Vilen on mies uutuuksien takana

Juomatehtaan alkuvuosi on ollut kiireinen. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas julkisti taannoin siirtyvänsä osittain aurinkovoimasähköön ja pyrkivänsä energiantuotannossaan yhä suurempaan omavaraisuusasteeseen. Kevään uutuuksien saavuttua kauppoihin, Olutposti sai haastatteluun panimomestari Ville Vilenin.

Julkistitte juuri uusia tuotteita. Atlanta American Pils ja Kölssi ovat saatavilla perinteisempien Laitila-tuotteiden rinnalla. Miten päädyitte juuri edellämainittuihin tyylisuuntiin?

-Varsinaisia esikuvia edellämainituilla oluilla ei ollut. Kölsch tyyppinen olut meillä on ollut valikoimissamme jo aiemmin. Kievari Kölssi toimi reseptiikaltaan pohjana nykyiselle Kölssille joten makumaailman luominen sen pohjalta oli luontevaa. Halusimme kölsch-tyyppisen pintahiivaoluen ja mielestäni onnistuimme tässä varsin hyvin. American Pilsiä kehitellessämme taas ideana oli luoda puhdasrunkoinen pils raikkaalla jenkkihumaloinnilla. Erikoisoluiden markkinat ovat nykyään suuremmat kuin ennen. Emme varmasti ole ainoa joka haluaa mahdollisimman laajan valikoiman. Toki reseptiikassa mennään aina laatu edellä. Haluamme tehdä oluistamme aina laadukkaita, vaikka tahti olisikin kova.

-Uutuuksista puheenollen, Kölssi ja Atlanta eivät olleet ainoat. Pääsiäiseksi tuli Mämmi Cream Stout, Sex On The Beach lonkerojuoma ja Skumppaperheen uutuuskin lanseerattiin samaan aikaan. Mämmi Cream Stout on Kölssin tapaan johdannainen. Se on itseasiassa vanhemman Mämmi Stoutimme neljäs versio. Pyrimme uusiutumaan kausioluissammekin. Mielestäni onnistuimme tänävuonna pääsiäisjuomassamme erinomaisesti.

Mitä sinulla on työn alla juuri nyt?

-Meillä tuotekehitellään jatkuvasti. Tällä hetkellä koekeitossa on syksyn markkinoille suunnattu Oktoberfest-olut ja pikkuhiljaa aletaan toki valmistautua myös Jouluun ja Tuomas-oluen vuosittaiseen tulemiseen.

Mikä on oma historiasi oluen parissa?

-Kuten varmasti kaikki alalla toimivat, kiinnostus lähti ihan oluen nauttimisesta. Luin Turun Ammattikorkeakoulussa elintarviketekniikkaa ja suuntauduin siellä panimopuolelle. 14 vuotta sitten (2004) Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla aukesi paikka panijana. Sain pestin, hoidin työni hyvin ja ylenin panimopäälliköksi. Ei siinä sen ihmeempää tarinaa ole. Pidän työstäni.