Viskinen uutuusportteri Panimo Honkavuorelta

Panimo Honkavuoren portteriperhe on lisääntynyt uudella tulokkaalla.

Taiga Whisky Porter 10,7 % on edeltäjiään rotevampi, voimakkaampi sekä viskisempi. Viskitynnyriksi valikoitui tällä kertaa skotlantilaisen Laphroaig-tislaamon tynnyri. Olutta on kypsytetty siinä 10 kuukautta.

Kuvassa olutpullon etiketti”Viskitynnyri on oluessa vahvasti läsnä ja se antaa pehmeän makuiselle portterille voimakkaan luonteen ja ryhdin. Laphroaig-viskin savuisuus on tuhti, mutta maku on kuitenkin viipyilevä, eikä se näytä kaikkia puoliaan heti ensi siemauksella. Tästä oluesta voi löytää myös paahteisen kahvin ja lakritsin aromeja”, kuvailee oluen makumaailmaa Honkavuoren oluenpanija Richard Jentsch.

Taiga Whisky Porteria alettiin pullottaa joulukuussa isoihin 0,75 L pulloihin ja se lanseerattiin Honkavuoren omassa olutpuodissa sopivasti joulumarkkinoille. Nyt olut on kypsynyt vielä pullossa pari kuukautta ja se on tilattavissa Alkon tilausvalikoimasta.

”Suosittelen maistamaan, jos olet tumman ja vahvan oluen ystävä. Alkon tilausvalikoiman lisäksi Taiga Whisky Porteria on saatavilla Joensuun Alkoista sekä Honkavuoren omasta olutpuodista”, kertoo Panimo Honkavuoren myyntipäällikkö Oona Heikkinen.

panimohenkilökuntaa

Panimo Honkavuoren tiimi riemastui uudesta portteristaan

Palkittu portteri

Panimo Honkavuori on aiemmin kypsyttänyt Taiga-portteriaan bourbon-viskitynnyreissä. Honkavuoren Taiga Vahva Bourbon BA sijoittui toiselle sijalle Suomen Paras Olut -kilpailun muiden oluiden sarjassa vuonna 2020. Se kahmi myös tuplakultamitalimainintoja (Double Gold Medal) Asian Beer Challengessa vuonna 2020 sekä European Beer Challengessa 2019. Taiga -portteriperheeseen kuuluvat myös Taiga North Carelian Porter sekä miedompi Taiga Lakritsi Porter .

Tynnyrikypsytyksestä innostuneena panimon Markus Tanninen ja Richard testasivat myös Heili vehnäoluen kypsyttämistä Laphroaig-tynnyrissä. Pientä erää kypsytettiin viskitynnyreissä noin kahden kuukauden ajan ja sitä on saatavilla toistaiseksi vain panimon omasta puodista.

Lähde ja kuvat: Panimo Honkavuoren tiedote