Vuoden olutravintola on hyvinkääläinen Crafters

Helsinki Beer Festivalin tämänvuotinen valinta Suomen parhaaksi olutravintolaksi on hyvinkääläinen Crafters.

Vuonna 2016 perustettu Crafters on elävöittänyt Hyvinkäätä ja hyvinkääläistä ravintolaelämää merkittävästi. Maistelut, livemusiikki ja minifestivaalit ovat osoitus aktiivisesta baaritoiminnasta, ja Craftersiin tullaan tapahtumien takia jopa muilta paikkakunnilta. Helsinki Beer Festivalin kutsuman raadin mukaan Crafters on muuttanut pikkukaupungin kuluttajakäyttäytymistä. Se onnistuu toiminnallaan vastustamaan ravintola-alan yleisiä trendejä:

– Paikallinen olutravintola järjestää tapahtumia, jotka tuovat ihmisiä ravintolaan samaan aikaan kun muualla jo pitkään vallinneen trendin mukaisesti ravintolakäynnit ja anniskelu vähenevät. Voi sanoa, että ravintola on muuttanut paikallisten elämää ja saanut samalla muutkin paikalliset olutravintolat petraamaan toimintaansa.

Toisaalta Hyvinkäälle on helppo tulla, sijaitseehan se pääradan varrella. Tämä taas vastaa ison maailman trendiä: radan varressa tapahtuvat monet suurkaupunkien mielenkiintoisimmat jutut.

– Craftersin arvo Hyvinkäällä on kasvanut muutamassa vuodessa suureksi. Baariin myös valuu vierailijoita ympäri Suomen ensisijaisesti hyvän olut- ja viskivalikoiman vuoksi. Crafters tekee Hyvinkäästä käymisen arvoisen, toteaa meininkiä tiuhaan todistanut raadin jäsen, viskimaisteluista tunnettu Jarkko Nikkanen.

Crafters on kuin olohuone, tummasävyinen, rauhallisesti ja tunnelmallisesti valaistu. Ravintolan loosit kutsuvat kokoontumaan rauhassa ystävien kesken tai pitkät pöydät riehakkaasti porukalla. Tastingeja varten on lämminhenkinen tapahtumatila. Henkilökunnan työskentelyä helpottaa korotettu baaritiski.

Paikan olutvalikoima, olutorientoituneet tapahtumat ja yleinen fiilis saavat kiitosta. Raati pitää Craftersin rohkeutta tuotelistauksissa esimerkillisenä. Tarjolla on noin 160 olutta ja 12 hanaa, niin erikoisempia uusia oluttyylejä kuin klassikoitakin.

Raati nostaa esiin myös Craftersin roolin viskibaarina. Baarin viskivalikoima on jopa suurempi kuin olutvalikoima, ja sisältää harvinaisuuksia, joita ei muualta Euroopasta saa. ”Omaa luokkaansa.”

Craftersin vaikutus ulottuu myös baarin seinien ulkopuolelle, sillä ravintola hoitaa olutcateringia ulkopuolisiin tapahtumiin. Näppärä tapa saada laatuoluiden valikoima tapahtumaan.

Ravintolan yhteisöllisestä merkityksestä kertoo sille vuonna 2019 jaettu yrittäjäpalkinto. Perustajat Anssi HänninenLasse Nyman ja Janne Eskola palkittiin Hyvinkään nuorina yrittäjinä. Vuoden olutravintola -palkinto yllätti ravintoloitsijat.

– On todella hienoa saada tällainen palkinto, jota emme ole osanneet edes toivoa.  Toteutamme vain unelmaa ja visiota baarista, johon haluaisimme itse mennä. Tippa tuli linssiin, tunnustaa bar manager Anssi Hänninen.Crafters on myös Olutpostin kumppanuusravintola ja löytyy myös Oluttutkasta.

Ja tästä tykkäämään Crafters olutravintolsta Facebookissa

Lue myös Craftersin Lasse Nymanin haastattelu!

Olutposti onnittelee!

Crafters palkitaan Helsinki Beer Festivalilla Kaapelitehtaalla 3. – 4. huhtikuuta 2020.

Lähde: Helsinki Beer Festival -tiedote

Kuvat: Teemu Lahtinen, Helsinki Beer Festival -tiedote