Yhden illan juttu Kotkan höyrypanimolla

Avoimet ovet Kotkan höyrypanimon tiloissa.

Kotka Steam Brewery pitää avoimet ovet Kotkan höyrypanimolla 17.3. 2023 alkaen klo 17. Tapahtuma on osa Kotkan kauppatien järjestämään Yhen illan juttua.

Kotkan höyrypanimo

Kuva: Carl Irjala

”Kerromme tapahtumassa toiminnastamme ja visioista, tule keskustelemaan ja ideoimaan miten selätämme tämän haasteellisen ajan ja pääsemme tyynemmille vesille. Ihmisten ostokäyttäytyminen on muuttunut tuoteryhmien sisällä suosimaan halvempia vaihtoehtoja. Samaan aikaan panimonkäyttämien raaka-aineiden ja tarvikkeiden hinnat ovat nousseet vähintään 20 %.T ämä ei suosi käsitöinä ja pienissä erissä tehtäviä pienpanimo-oluita.  Tässä on yhtälö, jota ei ole helppoa ratkaista. Olemme yrittäneet ja tehneetkin uusia avauksia ja sitä kautta parannamme mm. saatavuuttamme. Tehtävä on haastava, mutta ei mahdoton. Otamme tehtävämme tosissamme ja tankissamme onkin kypsymässä jotain aivan uutta”, kertoo panimon perustaja Kari-Jukka Koivistoinen.

Panimo myymälä aukeaa klo 11 – ja on auki niin kauan kuin asiakkaita riittää. Myymälä suljetaan kuitenkin viimeistään klo 21.

”Kotka on vanha panimokaupunki, meitä ennen kaupungissamme on ollut kuusi kaupallista panimoa. Haluamme säilyttää tämän Kotkan arvokkaan perinnön, aikaakin uhmaten. Tiedämme, että emme ole välttämättömyys niin kuin sähkö, polttoaineet tai ruoka. Haluamme kuitenkin tuoda iloa ja elämyksiä myös tämän päivän juhlaan ja miksi ei arkeenkin”, kertoo Koivistoinen.

Myytävänä myös grillimakkaraa ja tiedossa yllätysohjelmaa. Panimo ottaa vastaan ideoita tapahtumaa liittyen.

Lähde: Kotka Steam Brewery

Kuva: Carl Irjala