Olutjoulukalentereiden kulta-aika käsillä

Sulostuttaako joulukuutasi perinteisesti olutjoulukalenteri? Tänä vuonna suomalaisille kuluttajille on tarjolla ainakin pari kaupallista yllätyskalenteria, yksi Suomesta ja toinen Tanskasta.

Olutjoulukalenterin näppärä toki rakentaa itsekin, mutta jos haluaa aidosti yllätyksellisen kalenterin, on hyvä turvautua asiantuntevaan myymälään.

Tänä vuonna käsillä on ainakin pari vaihtoehtoa. Helsingissä ja Espoossa toimiva Pien lupaa koostaa kotimaisten pienpanimoiden tuotteista kalenterin. Haittapuolena on, että kaavailujen mukaan niitä riittää vain sadalle nopeimmalle ja kalenteri on noudettava myymälästä.

Suomalaiset olutharrastajat ovat aiemmin tilanneet erikoisoluita muun muassa Belgiasta. Kotimaiselle yrittäjälle avautui erinomainen sauma aloittaa toiminta, kun lähetykset Keski-Euroopasta Suomeen tyrehtyivät.

– Euroopassa on myyty paljon näitä olutjoulukalentereita, ja suomalaiset ovat sieltä niitä tilanneet. Huomattiin, että tällaiselle tuotteelle on paljon kysyntää, ja nyt kun niitä ei saa mistään, ajattelimme, että tämä on sellainen palvelu, minkä me voimme tarjota, kommentoi Pien-olutmyymälän omistaja— Erkki Häme MTV3:n Makuja-sivustolle.

Pienen joulukalenterit tulevat myyntiin marraskuussa.

Myös Tanskassa toimiva To Öl lupaa toimittaa pullo- ja tölkkioluilla täytetyn kalenterin Suomeen. Yritys avaa joulukalenterikauppansa jo torstaina 26. lokakuuta.