Pienpanimokierrokset starttaavat Porissa

Kesällä Porissa pääsee tutustumaan kaupungin panimoihin kerralla, kun bussilla matkattavat pienpanimokierrokset alkavat.—  Kierroksella oluiden ystävät pääsevät tutustumaan neljän porilaisen pienpanimon toimintaan ja käsityöoluiden valmistukseen. Kesällä kerran kuussa perjantaisin toteutettavien kierrosten kohteisiin kuuluvat Beer Hunter’s, Ruosniemen panimo, Moose on the Loose Brewing ja Rocking Bear Brewers.

Pienpanimokierroksille pääsee tänä kesänä ensimmäistä kertaa ja ne ovat oiva tilaisuus uppoutua porilaiseen panimokulttuuriin. Kierroksen pienpanimot ovat porilaiseen tyyliin uniikkeja, joten reissulta löytyy varmasti jotain uutta.—  –Kierros on tarkoitettu matkailijoiden lisäksi myös porilaisille, sillä se tarjoaa useita mielenkiintoisia tarinoita ja palasia historiaa, Visit Porin matkailupäällikkö Maria Suomivirta kuvailee.

Panimoiden historia on Porissa vahva, sillä panimotoimintaa on ollut täällä aina ja on edelleen. –Koska Porissa on vahvat oluentekemisen juuret, on hienoa, että juuri täällä jatketaan perinteitä ja päästään tällaisella kierroksella siihen tutustumaan, kierroksen vetäjä, oluentekijä Mika Tuhkanen Beer Hunter’sista kertoo. Laadusta ei tingitä, sillä mukana olevien panimoiden tuotteet ovat keränneet useita palkintoja. Tuhkanen perehdyttää kierroksella kuulijat käsityöoluiden valmistuksen mielenkiintoiseen maailmaan. –Ja tietysti loistaviin makuihin”, Tuhkanen hehkuttaa kierrokseen kuuluvasta oluttastingistä. Mukava lisä matkailijoille on, että oluita voi ostaa panimoiden myymälästä myös mukaan.

Pienpanimokierros kuljetaan bussilla, ja se kestää noin 3 tuntia, sisältäen tastingin, bussikuljetuksen ja oppaan. Liput kierrokselle maksavat 35€/hlö ja ne varataan etukäteen.

Kuva Veera Korhonen