mainos
mainos

5piste5 – uusi baari ja olutkauppa Turkuun!

Turkuun avautui tiistaina kaupungin ensimmäinen olutpuoti. Tämä hauskasti vähittäismyyntirajan mukaan nimetty, 5piste5-niminen kaupan ja baarin hybridi sijaitsee Kristiinankadulla, ydinkeskustassa.

Janne Virkki vastaa 5piste5 -olutpuodin ja baarin valikoimista

Olutkaupan ja baarin valikoimaa koostetaan sekä suomalaisista että ulkomaalaisista pienpanimo-oluista. – Pyrimme ottamaan kauppaan oluita, joita ei muualta Turusta saa, kertoo valikomavastaava Janne Virkki. – Meillä on paljon modernejä hapanoluita ja erilaisia IPA-oluita, mutta mukana on myös belgialaisia klassikko-oluttyylejä, tummia oluita sekä erikoisuuksiakin.

Oluen lisäksi baarista ja kaupasta löytyy myös tarkkaan mietitty valikoima siidereitä, lonkeroita ja käsityöläisvirvoitusjuomia. 5piste5:n takavoimista löytyy turkulaisen The Cow -baarin hahmoja, ja samanniminen pop up -kauppa on sijainnut aikaisemmin korona-aikaan The Cow:n tiloissa,

5piste5 -olutkaupan yhteydessä on baari, jossa voi vaikka juoda oluen samalla kun valitsee hyllystä tuotteita kotiinvietäväksi. – On täällä pieni valikoima myös vahvempia oluita paikan päällä nautittavaksi, vaikkakin keskitymme nimenomaan ulkosmyytäviin, maksimissaan alkoholia 5,5% sisältäviin oluisiin, Virkki vinkkaa. –  Kaupan avauduttua tarkkailemme tilannetta, tarpeen mukaan kehitämme valikoimaa ja ehkä jotain purtavaakin on tulossa jossain vaiheessa. Oluenystävät ovat kiinostuneet uutuuksista ja sitä varten tarkkailemme koko ajan panimomaailmaa, mitä uutta tapahtuu. Ja koska etiketillä on tärkeä merkitys oluen ostamisessa, monet jopa valitsevat oluen etiketin mukaan, niin panostamme myös mielenkiintoisen näköisiin pienpanimo-oluisiin.

Pienen baarin sisustus on viehättävän lämmin, ja vaikka istumapaikkoja on vähän, paikassa oleva iso sohva ja ikkunatiskin pöydät kutsuvat hengailemaan.Sisustuksesta on vastannut Virkin kanssa kaupan toimintaa pyörittävä Janette Bertényi-Hynynen.

Oluita löytyy sekä kylmäkaapeista että kaupan perällä olevasta isosta hyllystä. Viherkasvit tuovat tilaan raikkautta ja hieman huopamaiset seinät tekevät äänistä mielyttävän pehmeät. – Toivomme, että kauppaan ja baariin löytävät sekä paikalliset että kotimaanturistit, kaikki jotka pitävät hyvästä oluesta, summaa 5piste5-olutpuodin Janne Virkki. – Tervetuloa Turun ensimmäiseen olutpuotiin!