Uusin kotimainen aito siideri on 3Spirit Nude

Nude Siiderit

Mistä: Arkadian alko, Alkon verkkokauppa, muutamat ravintolat kuten Stadin Panimobaari ja Sidreria

3 Spiritin Nude Cider—  on Suomen uusin aidon siiderin valmistaja. Onneksi, koska kotimaisia aidon siiderin valmistajia ei meillä ole turhan monta. Nude Siideri valmistetaan Paraisilla. Yrityksen taustalla on neljä ystävystä Norjasta, Itävallasta ja Suomesta. Mistään hutiloinnista ei tällä kertaa ole kyse: molemmat yrityksen siiderit kuin nimet, etiketit, nettisivut – ihan kaikki ovat huolellisesti— — läpimietittyjä. Suosittelen tutustumaan yrityksen tarinaan osoitteessa www.nudecider.fi

Kuvassa 3Spiritin Katrin esittelemässä tuotteitaan Aidon Siiderin festivaaleilla.

Kun kuulin Nude – siidereistä ensimmäisen kerran yrityksen myynnistä ja markkinoinnista vastaavalta Katrin Buchmann-Lenkeriltä, toivoin sydämestäni, että hänen siiderinsä olisivat hyviä (kuten alempaa voit lukea, ne onneksi ovat). Toivoin, koska on mielestäni todella tärkeää saada Suomeen innokkaita edelläkävijöitä, rohkeita tekijöitä jotka uskaltavat liputtaa aidon, puhtaan, kotimaisen siiderin puolesta: siiderin jossa keskiössä on vain yksi: omena. Ja kuten tämän siiderin nimikin kertoo, juuri siitä on 3Spiritin siidereissä kyse: kotimaisesta omenasta, puhtaasti. Siiderin – joka on jotain a i v a n— —  muuta kuin rahastusmielessä valmistetut mehutiiviste/viini”siiderit”, joita kotimaisilla markkinoilla enimmäkseen nähdään.

Nude Siiderien tuotteita on kaksi: Still ja Sparkling, hiilihapoton siideri ja kupliva siideri. Olemme Suomalaisen Aidon Siiderin Seurassa juuri myöntäneet Nude – siidereille aito siideri – sertifikaatin.

3Spirit Nude Still: Pullo on kirkas (asia joka ilmeisesti korjaantuu ensi vuonna) ja etiketti erottuu huonosti pullosta – siihen huonot puolet sitten oikeastaan jäävätkin. Hailakan vaaleankeltaisen siiderin tuoksu on vahvasti omenainen. Sama kotimainen, ihanan hapokas, hieman kirpeä omena toistuu myös maussa. Siiderin maku on intensiivinen, pitkä, hapokas, hyvin kuiva. Tanniineja on hyvin vähän, omenan oma makeus ei tule esiin, mutta tämä ei ole virhe: tämä on suomalaista siideriä!—  Lapsuuden omenanpuraisu: se on tämän siiderin ydin.

3Spirit Nude Sparkling:— —  Siideri on hennon vaalea, lähes kalpea. Kuplat ovat tiheät ja pienet: antavat odottaa pirskahtelevaa suutuntumaa. Tuoksu on hapokasta omenaa ja ihanaa omenankukkaa. Maku myötäilee tuoksua: suomalaista hapanta omenaa, pirskahtelevaa kuplivuutta, kuiva, hapokas siideri on todella raikas. Jos laitan silmät kiinni, pääsen laiturinnokkaan, kesäiltaan, kukkien tuoksuun.—  Sparkling -Nudeen jään kaipaamaan lisää tanniineja, ehkä ensi vuonna?

Rakas lukijani – suosittelen lämpimästi tukemaan kotimaista pientuotantoa – kokeile Nudea meidän baareista tai vaikka ALKOn verkkokaupasta – et tule katumaan ja samalla tuet sitä tärkeää aidon siiderin tuotantoa,

*Nude siiderin arvostelun löydät myös syyskuun Olutpostista!

Terveisin

Ingrid Viertola
www.siideriakiitos.fi
#siideriakiitos #kotimainensiideri #aitosiideri — #ciderby3spirit #nudecider