Altia nimetty vuoden vodkantuottajaksi International Spirits Challenge 2020 -kilpailussa

Alan arvostetuimpiin kilpailuihin kuuluva International Spirits Challenge on palkinnut Altian vuoden vodkatuottajana. Vodka Producer of the Year -titteli on tunnustus paitsi Altian  tuotekehitystyölle ja tuotannolle, myös kotimaiselle ohralle ja puhtaalle pohjavedelle, joista tislataan Altian ympäristötyöstään palkitulla Koskenkorvan tislaamolla vodkaa niin koti- kuin vientimarkkinoille.

International Spirits Challenge on väkevien arvostettu alkoholijuomien  kansainvälinen kilpailu, jossa palkitaan vuosittain maailman parhaat alkoholijuomat sekä parhaiten menestyneiden tuotteiden valmistajat. Altialle myönnetty Vodka Producer of the Year -titteli on kunnianosoitus  suomalaiselle vodkatuotannolle sekä tuotekehitystyölle.

”Alalla arvostettu palkinto kuvastaa Altian asemaa alan vahvana pohjoismaisena innovaatio-osaajana”, Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä toteaa.

Tänä vuonna 25. kerran toteutettu International Spirits Challenge (ISC) perustuu sokkomaisteluun, jonka tuomaristo koostuu alan arvostetuimmista asiantuntijoista. Tuottajapalkinnot kuten vuoden vodkatuottaja myönnetään yrityksille, joiden tuotteet menestyvät parhaiten tuotekategoriakohtaisissa arvioinneissa. Oman kategoriansa voittajat arvioidaan tuottajapalkintoa varten uudestaan ja parhaiten menestyneiden tuotteiden valmistaja palkitaan.

Kilpailun lähetetään vuosittain yli 1 700 osallistumista lähes 70 maasta. Globaalina kilpailuna ISC:n tunnustus tukee Altian ja sen pohjoismaisten brändien vientiä kilpailluilla, uutuustuoteintensiivisillä kansainvälisillä markkinoilla. Altian avainbrändit ovat niittäneet menestystä kansainvälisissä juoma-alan kilpailuissa myös useilla tuotekohtaisilla palkinnoilla tämän vuoden aikana.

ISC:n myöntämä tunnustus on osoitus Altian Koskenkorvan tislaamon tislausprosessista, joka takaa tasalaatuisen ja puhtaan viljaviinan tuotannon. Koskenkorvan tislaamo on moderni tuotantolaitos, jonka toiminta perustuu bio- ja kiertotaloudelle. Viljaviinan raaka-aineena käytetty kotimainen ohra hyödynnetään sataprosenttisesti, aina ohran kuoria myöten. Koskenkorvan tehtaan kiertotalous toi Altialle kansainvälisen Green Company of the Year -palkinnon marraskuussa 2018 ja tavoitteena on oman tuotannon hiilineutraalius vuoteen 2025 mennessä.

Altia on johtava pohjoismainen alkoholijuomayhtiö, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa viinien ja väkevien alkoholijuomien markkinoilla. Altia haluaa tukea modernin, vastuullisen pohjoismaisen juomakulttuurin kehitystä. Altian keskeiset vientibrändit ovat Koskenkorva, O.P. Anderson ja Larsen. Muita ikonisia pohjoismaisia brändejä ovat muun muassa Chill Out, Blossa, Xanté, Jaloviina, Leijona, Explorer ja Grönstedts. Altian liikevaihto oli 359,6 miljoonaa euroa vuonna 2019, ja yhtiö työllistää noin 650 ammattilaista. Altian osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Lähde ja kuva: Altia tiedote