mainos

Artikkelit

Pääsiäisen olutsuositukset

Pääsiäisen menukokonaisuuden voi viimeistellä hyvin myös oluella. Kaikki pääsiäisen perinteiset maut sopivat myös erinomaisesti oluen kanssa, kunhan valitsee sopivan oluen. Olutposti vinkkaa sopiva yhdistelmät pääsiäisen ruokahetkiin. Kanamuna kuuluu luontaisesti pääsiäiseen ja usein alkuruokaydässä on tarjolla kanamunaa monella tapaa. Tämä raaka-aine on hieman haastava viinin kanssa yhdistettäessä, mutta erilaiset oluet kuiten vaalea lager tai rapsakka pils […]

Lue lisää

OLUTFM: Miten olutta myydään?

Olutpostin ja BusinessFM:n yhteinen radio-ohjelma OLUTFM istutti oluen ääreen Maku Brewingin myyntijohtajan Ville Makkosen ja tenttasi miestä oluen myymisestä. Mitä vaatii oluen myyminen Suomessa tai sen vieminen ulkomaille? Sen OlutFM:n Anikó Lehtinen selvitti yhden oluen aikana. Kuuntele ohjelman podcast TÄÄLTÄ. OLUTFM:n kuulet BusinessFM:ltä aina perjantaisin kello 10 sekä uusintana perjantaisin ja lauantaisin kello 18 heti […]

Lue lisää

Unkarilainen vege-iltapala munakoisosta

Vegaaniruoka sopii oluen kanssa erinomaisesti. Nyt kun kasvikset ovat parhaimmillaan, niitä kannattaa hyödyntää myös oluen kanssa nautittavassa ruuassa. Hyviä vegaanireseptejä löytyy myös monien maiden perinneruuista, kun niitä osaa etsiä. Unkarissa käytetään runsaasti munakoisoa sekä lämpimiin että kylmiin ruokiin. Tapa on tullut Turkista, joka vallitsi osaa Unkarista 150-vuoden ajan. Turkin vallan ajasta on jäänyt unkarilasten käyttöön […]

Lue lisää

Suomen ensimmäinen luomuviski maistossa

The Helsinki Distilling Company julkisti Nilsiässä Suomen ensimmäisen valmiin luomuviskin. Tahkon tislaamossa Kuopiossa tislatun ja kypsytetyn Tahko Single Malt ohramallasviskin valmistukseen on käytetty kotimaista luomuohramallasta, pohjavettä ja hiivaa. The Helsinki Distilling Companyn toimitusjohtaja ja Master Distiller Mikko Mykkänen esitteli Nilsiässä Suomen ensimmäisen luomuviskin, joka on tislattu Tahkon tislaamossa Kuopiossa. Tahko Single Malt -viskissä käytetyn ohran […]

Lue lisää

Mallaskosken kauden olutuutuudet

Mallaskosken panimon kevään 2024 uutuudet saapuvat maalis-huhtikuussa. Oluet on pakattu nyt pienpanimoille tyypilliseen 44 cl annoskokoon ja ulkoasua on samalla päivitetty. Premium Pils 5,0% Gluteeniton Pils on valmistettu talon omalla lagerhiivakannalla, joka on ollut käytössä Mallaskoskella 1950-luvulta lähtien. Maltaat: Pils Humalat: Saphir, Perle, Magnum EBU: 50 Saatavuus: S- ja K-ryhmän myymälät, Alko ja ravintolat Brick […]

Lue lisää

Piparjuuri-sinihomejuustopaahtopaistileivät olutsiirapilla

Brittityylisen, hieman karamellimaisen ja katkeroisen IPA-oluen kanssa passaa erinomaisesti tuhti piparjuuri-sinihomejuustopaahtopaistileipä olutsiirapilla. Kokeile vaikka! Tiesitkö: Piparjuuri oli tunnettu Englannissa jo 1600-luvun puolivälissä, varsinkin maalaisväestön ja työväestön parissa. Piparjuurta syötiin nimenomaan naudanlihan kera ja sitä kasvattiin majatalojen puutarhoissa uupuneille matkailijoille tarjottavaksi, koska uskottiin, että sillä oli elvyttäviä ominaisuuksia. Piparjuuri-sinihomejuustopaahtopaistileivät olutsiirapilla 4 viipaletta rapeakuorista, vaaleaa leipää Noin […]

Lue lisää

Katajamarja-NEIPAA Karvilan Panimolta

Karvilan Panimo toi markkinoille Korven Kutsu Wild Juniper NEIPA -nimisen, katajanmarjalla maustetun New England Pale Ale oluen. Karvilan Panimon Korven Kutsu -olutsarja on kasvanut uudella tulokkaalla. Kevään uutuudessa on paljon trooppisia humalalajikkeita sekä katajanmarjaa. Panimo kuvaa oluen olevan maltaisen pehmeä, lisänä trooppisten jenkkihumalien tuomaa sitruksista raikkautta ja hedelmäisyyttä, mitä täydentää katajanmarjan tuoma hento metsäinen katkeruus. […]

Lue lisää

Kansainvälisen International Barlady -cocktailkilpailun voitto Turkuun

Turkulaisen The Cow -baarin ravintolapäällikkö Janette Bertényi on voittanut 9.3. 2024 Kreikassa järjestetyn International Barlady -cocktailkilpailun. Kilpailuun osallistui 16 finalistia ympäri Eurooppaa. International Barlady- kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa ja se syntyi tarpeesta tuoda esiin baarimestareina työskentelevien naisten taitoja sekä auttaa alan naisia verkostoitumaan. Kilpailun ensimmäinen osio tapahtuikin naistenpäiväni 8.3. Kilpailu on ainoa vain naisille […]

Lue lisää

Cocktailit valtaavat Vanhan Ylioppilastalon 15.-16.maaliskuuta

Helsinki Drink Festival (HDF) järjestetään 15-16.maaliskuuta Vanhalla Ylioppilastalolla. Kyseessä on Pohjoismaiden suurin cocktail-tapahtuma, jossa on tarjolla noin sata erilaista cocktailia tai muuta maistuvaa juomaa. Helsinki Drink Festival juhlii tänä vuonna tapahtuman kuudetta vuotta 1990-luvun hengessä. Mukana on 25 maahantuojaa, valmistajaa, drinkkibaaria tai ravintolaa.Tapahtuma pyrkii edistämään cocktail-kulttuuria ja tuomaan esiin alan taitoja ja makuja. HDF on […]

Lue lisää

Panimojuhla Craft Beer Helsinki toista kertaa Wanhassa Satamassa 15.-16.3.2024

Panimojuhla Craft Beer Helsinki järjestetään nyt toista kertaa Wanhassa Satamassa 15.-16.3.2024. Tapahtumassa on tarjolla kahden päivän aikana yli 200 olutta yli 20 pienpanimolta ympäri Suomea ja Eurooppaa. Craft Beer Helsinki -tapahtumassa voi maistella oluita tänä vuonna Suomesta, Englannista, Espanjasta, Hollannista, Irlannista, Liettuasta, Norjasta, Puolasta, Ruotsista ja Virosta. Oluen lisäksi tarjolla suomalaisia viinejä ja siidereitä, kahveja, […]

Lue lisää