Artistit ja alkoholiton olut

Olutposti haastatteli alkoholittoman oluen muusikkoystäviä Ismo Alankoa, Antti Reiniä, Mariskaa sekä Samae Koskista.

Kuvassa Olutposti-lehden kansi”Minulle yksi syy juoda olutta on oluen himo, ja tykkään juoda monenlaisia oluita. Olosuhteista johtuen juon nyt sitten alkoholittomia.” Laulaja-lauluntekijä Ismo Alanko on viisi vuotta ollut käyttämättä alkoholia. Siksi siis olutkin maistuukin hänelle alkoholittomana.

”Voi sanoa, että minä ja alkoholiton olut – me kuulumme yhteen.” Laulaja-lauluntekijä Samae Koskisen ja alkoholittoman oluen suhde alkoi ensinnäkin oluesta, ja toiseksi televisiosta.

”Humalassa ei ole mitään, mitä kaipaisin. Jos juomisesta jotain kaipaan, niin oluen makua. Ja se kaipaus tyydyttyy parhaita alkoholittomia oluita juomalla.” Näyttelijä Antti Reini lopetti alkoholin käytön vuonna 2005. Nykyisin hän juo alkoholitonta olutta – ja äimistelee silloin tällöin sitä, millaiseksi olutkeskustelu on mennyt.

”Alkoholiton olut toimi aluksi porttina raittiiseen elämään, kun laitoin itseni pyykkinarulle kuivumaan.” Laulaja, sanoittaja Mariska juo taas nykyisin silloin tällöin muutakin olutta kuin alkoholitonta, mutta porttiteoria toimi hänen osaltaan näin – itse portti jäi osaksi tottumuksia.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi Olutpostin näköislehdestä 2/2020.

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!

Oluttutka