Authors’ Distillery voitokas Berliinissä

Kirjailijoiden tislaamon, Authors’ Distilleryn gini jatkaa voittokulkuaan.

Authors’ Distilleryn tuottama Readers’ Gin 44,0 % sai kultamaininnan arvostetussa Berlin International Spirits Competition -kisassa kultaa ja Authors’ Distillery valittiin Suomen vuoden ginitislaamoksi.

pullo

”Voittoisa Readers’ Gin on tyyliltään dry gin, joka valmistetaan tislaamalla katajanmarjat sekä yrtit kotimaisen viljaviinan kanssa. Kansaa ja tuomareita puhuttelevan premiumginin makumaailmassa yhdistyvät Mäntsälän kolmelta pohjavesialueelta tuleva raikas vesi ja lähialueelta hankitut maukkaat yrtit sekä mausteet. Ginin runsas ja pehmeä makumaailma on poikkeuksellisen hyvässä balanssissa”, kertoo tislaamomestari Ari Kaura.

palaveri

Authors’ Distillery on 2019 suomalaisten kirjallisuusalan ammattilaisten, Tuomas Kyrön, Christian Rönnbackan, Soili Pohjalaisen, Lippo Luukkosen sekä tislaamomestari Kauran perustama käsityöläistislaamo, jonka liiketoiminta-ajatuksessa yhdistyvät laatukirjallisuus ja laatutisleet. Berliinissä palkittu dry gin valittiin syksyllä 2022 voittajaksi suomalaiset dry ginit -kategoriassa UISGE X+1 -tapahtumassa ja voitti 2021 International Wine & Spirits Competitionissa Lontoossa kultaa maailman parhaalla gin & tonicilla sekä hopeaa best spirits -kategoriassa.

”Olemme erittäin iloisia dry ginimme voitosta sekä tislaamomme menestyksestä juuri Berliinissä, missä tuomaristolla on oikeasti vaikutusvaltaa myös tulevaisuuden ostopäätöksissä. Tämä todistaa, että laadukkaalle suomalaiselle ginille on markkinoita myös maailmalla. Harmittavasti alalla toimimisen ja viennin edistämisen kapulana rattaissa on edelleen Suomen erittäin holhoava ja rajoittava alkoholilainsäädäntö, jota tulisi uudistaa pikimmiten vauhdittaaksemme vientiä, sanoo Authors’ Distilleryn toimitusjohtaja Anne Pekkanen.

Lähde ja kuvat: Authors’ Distillery

Lue myös:

Kirjailijoiden tislaamo Authors’ Distillery tähtää maailmalle – Olutposti