Kirjailijoiden tislaamo Authors’ Distillery tähtää maailmalle

Uusia omistajia kutsutaan mukaan osaksi ainutlaatuista tarinaa.

Authors’ Distillery -tislaamo syntyi syksyllä 2020, kun menestyskirjailijat alkoivat keitellä tisleitä Mäntsälässä vanhassa sikalassa tislaamomestari Ari Kauran johdolla. Kirjailijoiden tislaamossa kehitetään ja valmistetaan käsityönä artesaaniginiä ja -rommia sekä muita innovatiivisia tisleitä tavalla ja teknologialla, joka mahdollistaa ketterän kansainvälistymisen.

lukijoita

Kansainvälistyminen on ollut yhtiön strategian keskiössä alusta saakka. Premium ginin ja rommin globaali markkinakoko on tällä hetkellä noin 5 miljardia euroa, ja artesaanituotteiden kysyntä kasvaa perustuotteita nopeammin. Kirjailijoiden tislaamon tavoitteena on valloittaa laatutisleillä maa kerrallaan yhteistyössä paikallisten menestyskirjailijoiden kanssa ja nousta kansainvälisesti tunnistetuksi nimeksi laatutarinoiden siivittämänä.

miehet pannun ääressä

Ari Kaura ja Christian Rönnbacka

”Kirjailijoiden ja alkoholin suhde on tunnetun kiinteä kaikkialla maailmassa, siksi uskomme vahvasti liikeideamme globaaliin luonteeseen. Brändimme ei ole kiinni kivijalassa vaan se on yhtä kotonaan niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Tavoitteenamme on etsiä puolestapuhujiksi nimekkäimmät kirjailijat eri maista ja siirtää koko brändikonsepti, reseptiikka ja tavaramerkit lisenssillä paikallisen yhteistyötislaamon toteutettavaksi. Tämä avaa aivan uudenlaisen kasvu- ja ansaintanäkymän verrattuna perinteiseen vientimalliin. On myös ympäristöystävällisempää valmistaa tuotteet siellä missä ne myydään. Samalla paikallisille markkinoille saadaan enemmän työtä ja verorahaa”, kerrotaan yhtiön tiedotteessa.

Ennen tislaamo-osakkuutta kirjailijat Christian Rönnbacka, Tuomas Kyrö ja Soili Pohjalainen sekä näyttelijä Mikko Leppilampi olivat keränneet kokemusta ja lukuisia tarinoita alasta käyttäjäpuolelta.

”Tislaamon tuotekehityksestä vastaava vankan ammattitaidon ja erikoiskoulutuksen omaava tislaamomestari Kaura on loihtinut häkellyttävän juomavalikoiman, ja lisää ennen näkemättömiä uutuuksia on suunnittelupöydällä. Sittemmin tislaamon omistajajoukko on kasvanut kun mukaan tuli arvostettuna sommelierina ja ravintoloitsijana tunnettu Samuil Angelov. Elokuussa tislaamon toimitusjohtajana aloitti Anne Pekkanen, jolla on pitkä kokemus niin kansainvälisten hotelliketjujen myynnin johtamisesta kuin elämyksellisten palvelukokonaisuuksien kehittämisestä”, kerrotaan tiedotteessa.

2021 tislaamon Readers´Gin 44 % palkittiin kultamitalilla maailman parhaimpana Gin & Tonicina arvostetussa International Wine & Spirits Competition -kilpailussa Lontoossa. Myös tislaamon ensimmäinen manner-Suomessa koskaan tislattu rommi, Readers´Rum Preface 40 % keräsi lyhyellä kypsytysajalla samat pisteet kuin ikonisen Karibialta tulevan Plantation -rommitislaamon pitkään kypsytetty kilpailija.

”Mäntsälän kulttuurimäellä kaikki on valmiina maailmanvalloitukseen. Tislaamon iskukuntoon hionut omistajajoukko kutsuu nyt mukaan uusia sijoittajia. Etsimme kirjailijoita, alkoholiharrastajia tai muuten kansainvälisestä alkoholiliiketoiminnasta ja sen ansaintapotentiaalista kiinnostuneita sijoittajia rakentamaan kanssamme kansainvälistä alkoholisaagaa kasvaville markkinoille.”

”Lue enemmän, juo vähemmän (mutta parempaa)!”

Lähde ja kuva: Authors’ Distillery

Authors’ Distillery menestyi IWSC -kisassa

Maistelimme syksyllä 2021koomikko Fredi Liliuksen kanssa tietenkin Readers’ Gin -tonicia