Belgian suurlähetystö esitteli maansa 18 nousevaa pienpanimoa

Flanderin, Wallonian ja Brysselin alueen pienpanimot olivat huomion kohteena Belgian suurlähetystön olutmaisteluillassa Helsingissä.

Juhlavassa tilaisuudessa panimot esittelivät tuotteitaan olutseuroille, lehdistölle ja maahantuojille. Olutmieheksi tunnustautuva suurlähettiläs Carl Peeters isännöi belgialaisten oluiden iltaa varmoin ottein.

”Tapahtuma järjestetään nyt jo neljättä kertaa. Tarkoituksenamme on yhdistää suomalaisia maahantuojia belgialaisiin yrityksiin, joilla on vientisuunnitelmia. Belgia on maana tunnettu omaleimaisesta oluttyylikirjostaan ja laadukkaista panimoistaan. Kauan ennen itsenäistymistämme jo 1600-luvulta lähtien joka kylässä on toiminut oma panimo ja osa niistä on toiminnassa edelleen. Olut oli aikoinaan koko kansan juomaa puhtaan juomaveden ollessa vaikeammin saatavilla. Oluen valmistuksella on siis maassamme pitkät ja vahvat perinteet. Pidän tätä syynä siihen, että oluidemme laatu on nykyään niin hyvä.”

Kysyttäessä omista suosikeista, suurlähettiläs Peeters luottaa kotimaansa makuihin.

”Olen itse Mechelenin vilkkaasta panimokaupungista kotoisin ja lempiolueni Het Anker -panimon Gouden Carolus on edelleen yhtä hyvää kuin silloin kuin tutustuin siihen ensimmäistä kertaa. Myös Chimayn luostarioluet ovat mieleeni. Joskus kuitenkin paras olut on ihan tavallinen vaalea pils. Kaikille oluille on hetkensä.”

”Suomalaisia oluita pyrin maistelemaan aina kun uusia tuotteita vastaan tulee. Suomi on mielestäni laadukkaan oluen maa ja olen iloinen nähdessäni panimoalan ja erityisesti pienpanimoalan kasvavan”, kertoo Peeters suomalaisesta olutkulttuurista.

Carl Peeters on oluen ystävä.

Viiden panimon tuotteita esitellyt Beer Select on neljän olutsommelierin perustama panimohautomo, jonka tarkoituksena on tarjota panimotila ja laitteisto valikoiduille belgialaisille mikropanimoille.

”Me Beer Selectissä pyrimme löytämään potentiaalisia mikropanimoita joiden kanssa yhdessä työstämme paketin kuntoon. Autamme tarjoamalla osaaville tulokkaille panimotilat käyttöön. Monesti apua tarvitaan myös tuotteistamisessa ja markkinoinnissa yleensä. Iso osa toimintaamme on myös kiertää maailmalla kertomassa belgialaisista pienpanimo-oluista ja yrittää saada niitä myyntiin paikkoihin, mistä niitä ei vielä saa. Matkustuspäiviä tulee vuodessa helposti toista sataa”, kertoo Beer Selectin edustaja Frido Brouwers.

PANIMOT JA PAIKALLE OLLEET TUOTTEET
(Jokaisesta kuvasta linkki panimon verkkosivuille)

Beer Selectin edustamat mikropanimot

 

Kuvat: cyde