Books&Beers -tapahtuma olutravintola Sockenbackassa 4.11.

Lauantaina 4.11.2023 Pitäjänmäen olutravintola Sockenbackassa pidetään Books&Beers -minikirjafestivaali, joka pitää sisällään kustantamoiden myyntipöytien lisäksi kirjaesittelyjä, kirjailijoiden haastatteluja, musiikkia sekä oluita mm. paikalliselta Husky Brewingiltä.

Helsingissä ollaan järjestämässä minikirjafestivaalia, jossa myös olut on vahvasti läsnä. Järjestäjänä toimivan, kirjailija ja ravintola-alan ammattilaisen Edvin Soran mukaan halutaan järjestää ilmaista kulttuuripöhinää kaupunkilaisille kanta-kaupungin ulkopuolella.

– Haluan yhdistää oman intohimoni niin kirjoihin kuin olutkulttuuriin ja tuoda nämä asiat ravintolaan. Olen vieraillut useilla kirjamessuilla – niin isoilla kuin pienilläkin – ja havainnut tunnelman usein jopa unenomaiseksi niiden sijaitessa joko isoissa kaikuvissa halleissa tai seurakuntataloilla. Tämä sai minut miettimään, että kirjamessut olisivat tervetulleet myös paikkoihin joissa ihmiset luonnostaankin liikkuvat – mukavuusalueelle. Ja taustalla voisi soida hyvä blues.

Soran mielestä erilaiset kirjat, kuin myös erilaiset oluet sopivat eri mielentiloihin. Tietynlainen kirja voi nostattaa tiettyjä tunnetiloja, kuten olutkin voi maullaan kuljettaa nautiskelijan erityiseen maisemaan. Ehkä kuten ruokia ja juomia yhdistellään, myös jotkut oluet sopivat tietynlaisten kirjojen oheen paremmin kuin toiset, pohtii Sora.

Kyseessä on järjestäjän mielestä myös hitunen kulttuuriaktivismia. On mukava tarjota uusia mahdollisuuksia pienkustantamoille tuoda mielenkiintoisia tuotteitaan esille, samalla kun tuetaan oluen pientuottajia.  Pitäjänmäki valikoitui Soran mukaan paikaksi olutravintola Sockenbackan ollessa niin tilana kuin ensiluokkaisine juomatuotteineen täydellinen tapahtumalle.

– Lisäksi kirjafestarien aikaan Sockenbackalle tulee täyteen ensimmäinen vuosi pitäjänmäkiläisten olohuoneena ja sitä on syytä juhlistaa.

Lauantaina 4.11.2023 Pitäjänmäen olutravintola Sockenbackassa pidettävässä tapahtumassa on kustantamoiden myyntipöytien lisäksi kirjaesittelyjä, kirjailijoiden haastatteluja sekä musiikkia. Kustantamoista mukaan ovat lupautuneet Kustannus Aarni, Punainen Silakka, Aviador, Kustannus etc, Frank Cray Publishing, Alles Klir, Osuuskumma, Impromptu kustannus ja Rosebud.

Paikalla myös tarjolla erikoistarjouksia oluista ja Sockenbackan oma olutmaistelulauta. Olut-tarjontaan hyvä lisän tuo osaamistaan esittelevä, Helsinki Beer Festival -tapahtuman Vuoden Parhaan Oluenkin tehnyt pitäjänmäkeläinen Husky brewing.

Katso lisää:

Pieni suuri panimo Pitäjänmäestä – Husky Brewing