Brewcats: BrewDogista Bitchcraftiin

Laura Weckströmin ja Linda Silvosen luotsaama Brewcats on paljon muutakin kuin kiertolaispanimo.

Naisten suosittu Sunnarit -podcast, tastingit, olutkoulutukset ja avoimen härski panohuumori uppoavat olutkansaan kuin veitsi voihin. He ovat tuttu näky kotimaisilla oluttapahtumissa joko edustustehtävissä tai oman tiskinsä takana. Skotlantilainen BrewDog kutsui duon Equity Punks -ohjelmansa tiimoilta vierailulle Yhdysvaltain Ohioon ja matkan hoiti näyttävästi panimon oma lentoyhtiö BrewDog Airlines.

Kutsu Ohioon tuli suoraan BrewDogin johtajalta James Wattilta Berliinin DogTap -olutkeskuksen avajaisissa elokuussa. Naisten jo aiemmin tapaama Colin Speirs, Skotlannin BrewDog Dundeen toimitusjohtaja esitteli kissat koirille ja yhteinen sävel löytyi heti. Käytännössä Weckström ja Silvonen tuottaisivat matkalta kuvamateriaalia sekä omaan, että Brewdogin Instagramiin stories-muodossa.

”James (Watt) kertoi olevansa meidän suuri fani ja halusi meidät kuvaamaan ja myös kuvattavaksi reissuun. Jo itse lento oli unohtumaton. Tarjolla oli BrewDogin oluita, viskiä, giniä ja kaikki tietysti mätsättynä kokkien loihtimiin ruokalajeihin”, kertoo Weckström.

Saavuttuaan Ohion osavaltion pääkaupunkiin Columbukseen, seurue majoitettiin tietenkin panimohotelli Doghouseen kaupungin kaakkoispuolelle.

brewcats ja James Watts

Linda, Laura ja James Watt

”Huoneessa oli jääkaappi täynnä oluita ja huonekohtaiseen hanaan sai valita haluamansa BrewDog-bissen. Jopa kosmetiikkatuotteet ja saippuat olivat BrewDogin omilla logoilla varustettuja. Illalla isäntämme järjestivät alakerran taproomissa hienot halloweenjuhlat, joihin osallistuivat kaikki lennolla olleet ja paljon muutakin alan väkeä. Meidän halloween-asut olivat nyt julkaistuissa Bitchcraft-tuotteissakin näkyvät noitakaavut ja James kutsuikin meitä loppureissun ajan nimellä Finnish Forest Witches, mistä olimme Lindan kanssa tietysti erittäin ylpeitä. Saimme yöllä privaatin panimokierroksen ja pääsimme myös keinumaan panimosalin kattoon viritetyissä keinuissa.”

Seuraavana päivänä Brewcats tutustui kaupungin ihmeisiin oma-aloitteisesti ja illalla he edustivat Suomea VIP-aitiossa NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin kotiottelussa Nationwide Arenalla. Joukkueen maalivahtina toimii suomalainen Joonas Korpisalo. Urheilufaneiksi tunnustautuvat Brewcatsit seurasivat matkalla myös suomalaisen UFC-vapaaottelija Makwan Amirkhanin ottelua suorana, mutta kylläkin TV:stä.

Kolmantena päivänä seurue matkasi vajaan 200 kilometrin päähän Cincinnatiin ja tutustui paikalliseen olutkulttuuriin.

”Cincinnati oli pelottava paikka. Pahasta opiaattikriisistä kärsivä kaupunki oli hurjaa nähtävää. Kaupunki oli paikoin kuin jostain zombiefilmistä. Vaikkei meille sitä puolta kaupungista tarkoituksellisesti esiteltykään, ei sitä voinut olla huomaamatta. Teimme craftbaarikierroksen matkalle lipun voittaneiden suomalaisten, Samun ja Ilkan kanssa ja saimme seurata myös uuden BrewDog -baarin valmistumista. Tarjontaa ja ohjelmaa oli BrewDogin puolelta järjestetty niin paljon, ettemme ihan kaikkea ehtineet tai edes jaksaneet käydä läpi. Viimeisenä neljäntenä päivänä otimme iisisti ja hengailimme BrewDogin sloganeita keksivän Creative Director Simon Shawn kanssa”.

Kahden panimon kohdatessa kääntyy puhe monesti kollaboraation suuntaan ja niin tässäkin tapauksessa.

”Tottakai. Se oli mielessä alusta asti, mutta emme tienneet kiinnostaako BrewDogia sellainen juuri meidän kanssa. He olivat kuitenkin hyvin innostuneita kollabo-oluen tuottamisesta. Tarkempi ajankohta ja se, että tehdäänkö olut Jenkeissä, Berliinissä vai Skotlannissa on vielä auki. Meidän yhteistyömme jatkuu joka tapauksessa oluen merkeissä. Sitä paitsi hävisimme niukasti Columbuksen panimon takana olevassa rapakossa järjestetyssä uintikisassa Jamesille ja joudumme näin ollen yöpymään Lindan kanssa vanhassa skotlantilaisessa linnassa 500 ketun (!) kanssa. Löimme asiasta vetoa. Jos James olisi hävinnyt, hän olisi joutunut ostamaan jonkin suomalaisen panimon.”

Kotiuduttuaan Brewcats ehti nukkua pahimmat jet lagit pois, kunnes matka jatkui Tallinnaan Jaanis Tammelan vieraiksi Tanker-panimolle, jossa tehtiin Bitchcraft -olutsarjan uusinta osaa.

brewcats mainos

”Bitchcraft on meidän loppuvuoden tummapintainen ykkösprojekti. Portteri lanseerattiin juuri ja seuraavana tulossa black IPA ja tumma sour. Pysykää kuulolla ja tykkäilkää meidän Facebook-sivusta niin pysytte ajan tasalla.”

Kuvat: Brewcats ja A-P Ahonen