British invasion -oluet esittelyssä (osa 1)

0

S-ryhmän ruokakauppojen British invasion -olutaalto tuo esiin brittipanimoiden parhaimmistoa. 15.9. saakka myymälöiden oluthyllyillä nostetaan esiin klassikoita ja uutuuksia.

Olutposti esittelee tuotteita kesän ja syksyn ajan.

HARVIESTOUN

Old Engine Oilistaan tutun skotlantilaisen Harviestoun Breweryn The Ridge 5,0% on raikas tuoksahdus uutta ja vanhaa maailmaa. Brittihumalat lyövät kättä kirpakoiden jenkkiserkkujensa kanssa ja tuloksena mainio makupari vaikkapa hampurilaiselle. 1983 perustettu Harviestoun on voittanut kultaa Champion Beer of Britain -kilpailussa 2003 Bitter & Twisted oluellaan.

 

MARSTON’S

 

Lancaster Bomber ale 4,4% on perinteistä (special) bitteriä parhaimmillaan. Kastanjanruskean punertava väri ja vahva runko yhdistettynä neljän humalan puraisuun. On helppo uskoa, että tämä Marston’sin klassinen alkuperäisen Thwaites -panimon reseptin mukaan pantu ale on palkittu useissa kilpailuissa. Pullokoko 0,5 litraa.

Nyrkkeilijä Billy ”Bombardier” Wellsin nimikko-olut Eagle Breweryn Bombardier ale 5,2% on Bedfordilaispanimon lippulaiva. Makumaailmasta löytyy toffeeta, karamellimallasta, kevyttä yrttisyyttä ja hedelmäisyyttä, sekä miellyttävää katkeruutta. Makeahkon maukas Bombardier on täydellinen aisapari vaikkapa grilliruuille. Pullokoko 0,5 litraa.

Eagle Breweryn emoyhtiö Marston’s on yksi Britannian suurimpia panimoalan yrityksiä ja nykyisin jopa neljännes kaikista Britanniassa ostetuista pullo-oluista tulee joltakin Marston’sin panimolta.

 

 

 

 

 

WHITSTABLE BAY

Kentiläisen (Britannian vanhimmaksi panimoksi itseään tituleeraavan) Shepherd Neamen alla toimivan Whitstable Bay -panimon luomu Organic Ale 4,5% on perinteinen helppo mallaspainotteinen bitter. Sopii myös vegaanista ruokavaliota noudattaville. Pullokoko 0,5 litraa.

Whitstable Oyster Companyn panimoksi perustettu Whitstable Brewery jatkaa yhtiön toimintaa ravintolatoiminnan ohessa. Itse Whitstable Oyster Company perustettiin jo 1700-luvulla osteritukuksi kauppaamaan antiikin Rooman ajoista asti suosittuja paikallisia ostereita. Huippuvuosinaan 1800-luvulla yhtiö myi vuodessa 80 miljoonaa osteria sen aikaiselle työväenluokalle. Runsasatoinen Royal Whitstable Native Oyster oli aikanaan todellista kansanruokaa.

 

 

 

 


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Mikko Hentunen
Scroll Up