British invasion -oluet esittelyssä (osa 2)

S-ryhmän ruokakauppojen British invasion -olutaalto tuo esiin brittipanimoiden parhaimmistoa. 15.9. saakka myymälöiden oluthyllyillä nostetaan esiin klassikoita ja uutuuksia.

Olutposti esittelee tuotteita kesän ja syksyn ajan. Katso myös esittelyjen osa 1.

THE LONDON BEER FACTORY

Suodattamaton ja kuivahumaloitu Paxton IPA 5,5% on täysiverinen hedelmäinen India pale ale. Maltaat: Extra-pale Maris Otter, Ale Maris Otter, Crystals 150, Cara, Cara gold ja vehnä. Humalina Vic secret, Ella, Cascade ja Amarillo (IBU 40).

NORTH BREWING COMPANY

Leedsiläisen North Brewingin Herzog Kolsch Style Lager 5,0% on kevyt, rapsakka, pirskahteleva ja raikkaan virkistävä kölsch-tyylinen olut, johon alkuperäinen kölsch-hiiva antaa kevyttä hedelmäisyyttä.

 

FULLER’S

Ikoninen London Pride 4,7%—  on moneen otteeseen palkittu perienglantilainen bitter. Se on saanut nimensä posliinirikko nimisen kasvin mukaan. Toisen maailmansodan Lontoon suuren pommituksen (The London Blitz) aikana 1940-1941 posliinirikon (Saxifraga urbium, London Pride) kerrotaan levinneen, kasvaneen ja erityisesti kukkineen pommien tekemiin kuoppiin kaupungin alueella, ikään kuin irvaillakseen saksalaisille hyökkääjille. Se oli ainoita kasveja, jotka kukoistivat pommitusten aikaisessa Lontoossa. Perennoihin kuuluvasta posliinirikosta tuli kaupungin ja sen ihmisten ”sisun” symboli.

Humalat: Target, Northdown ja Goldings. Maltaat: Pale Ale (Concerto, Propino)

Fuller’sin toinen klassikko India Pale Ale 5,3% on jo alunperinkin ulkomaanvientiin suunnattu perinteinen englantilais-IPA. 80-luvun alusta saakka se on kantanut tyylilajinsa lippua korkealla ja asettanut riman korkealle kilpailijoita kohtaan. Maltaat: Crystal ja Pale. Humalat: Fuggles ja Goldings.

SKINNY BRANDS

Pullossa Skinny Brands Lageria 4,0% on ainoastaan 89 kaloria eli 40 prosenttia vähemmän kuin vastaavissa oluissa keskimäärin. Hiilihydraatteja puolestaan on peräti 70 prosenttia vähemmän kuin verrokkituotteissa. Skinny Lager on gluteeniton ja sopii myös vegaaneille. Panimon missiona on tarjota moderneja, terveelliseen elämäntapaan soveltuvia kevyitä, vähäkalorisia oluita, joiden mausta ei tingitä.

 

Lähde: maahantuoja Uniq Drinks