Brussels Beer Challengesta tunnustusta suomalaisoluille

Ruosniemen Panimon Arkkitehti #000000 IPA pokkasi hopeaa ja The Flying Dutchmanin oluet kullan ja kaksi pronssia Brussels Beer Challengessa Belgiassa.

Suomalaispanimot ovat aktivoituneet lähettämään oluitaan kansainvälisiin olutkilpailuihin uudella innolla. Ruosniemen Panimolla on aihetta juhlaan, kun menestystä sataa:

– Hieno vuosi ollut – tämä on jo toinen merkittävä kansainvälinen palkinto meille tänä vuonna. Musta Lomittaja -oluemme World Beer Awards -kultamitalia ei harmittavasti päästy itse pokkaamaan paikan päälle Lontooseen, mutta nyt päätettiin, että moinen ei toistu. Tuntuu tosi hienolle ja ennen kaikkea osoittaa oluemme olevan kansainvälistä huipputasoa,— palkinnon Ghentissä vastaanottanut Ruosniemen Panimon toimitusjohtaja Antti Isomäki toteaa.

Arkkitehti #000000 IPA julkaistiin keväällä 2017 ja sen nyt saama tunnustus on jo kolmas. Heinäkuussa Suomen paras olut -kilpailussa olut sijoittui parhaiten Black IPA -tyylisistä oluista (kolmas sija sarjassa “muu tumma ale”) ja elokuussa se valittiin Suomen parhaaksi omassa sarjassaan World Beer Awards -kilpailussa Lontoossa.

The Flying Dutchman – oma lukunsa

Kiertolaispanimo The Flying Dutchman kilpailee maailmalla suomalaisena panimona, vaikka sen oluet tehdäänkin pääosin Hollannissa ja Belgiassa. Brussels Beer Challengessa panimon More Complicated Than Your Girlfriend Stout voitti kultaa American Stout -sarjassa. More Dry And Sour Than Your Mother in Law Saison sai pronssia perinteisten saisonien sarjassa ja Tight Lipped Dry Humoured Why So Serious Nordic Berry Sour muiden hapanoluiden sarjassa.

Ennen Belgiasta tulleita palkintoja Ronald de Waalin The Flying Dutchman oli jo saanut 23 kansainvälistä palkintoa tänä vuonna. de Waalin oluet on palkittu The World Beer Awards, International Beer Challenge ja The Beer Awards -palkinnoilla.

The World Beer Awards 5 awards 2017

Tässä on vain murto-osa The Flying Dutchmanin tänä vuonna keräämistä palkinnoista.

Lentävän hollantilaisen lähtö on ollut huikea: heti ensimmäiset oluet, jotka de Waal teki, saivat kultaa The World Beer Awardsissa. Toisena toimintavuonna Ratebeer palkitsi hänet parhaana uutena suomalaispanijana (the Best New Finnish Brewer Award). Kolmas vuosi, meneillään oleva 2017, lyö kaikki ällikällä.

The Flying Dutchman valmistaa 18 olutta ja vie tuotteitaan tällä hetkellä kymmeneen maahan.

Brussels Beer Challenge lukuina

Tämänvuotisen Brussels Beer Challengen palkinnot jaettiin maanantaina 20. marraskuuta 2017 Ghentissä. Kilpailuun osallistui 1 512 olutta 40 maasta. Kilpailuun ilmoitettujen oluiden määrä kasvoi tänä vuonna liki neljänneksellä viime vuodesta.

Belgialaispanimot ilmoittivat kilpailuun 322 olutta 150 panimosta. Brasilian, Kiinan ja Saksan panimoiden osuus kasvoi eniten. Myös Ranskasta kisaan ilmoitettiin yli sata olutta.

Oluet tuomaroi 85-jäseninen kansainvälinen tuomaristo. Tuomarit oli kutsuttu koolle 25 eri maasta. Heille tarjottiin maistettavaksi lähes 10 000 lasillista olutta kolmen päivän aikana.