CoolHead Brew muuttaa Helsinkiin – Viikin Gardenia saa uuden käyttötarkoituksen

Pienpanimo CoolHead Brew muuttaa Helsinkiin keväällä 2021, alkuperäisesti trooppiseksi puutarhaksi suunniteltuun Viikin Gardeniaan.  Itse panimotoiminnan lisäksi CoolHead Brew tulee pyörittämään tilassa suurella terassilla varustettua anniskeluravintolaa, saunatiloja sekä erilaisia tapahtumia.

Erityisesti hapanoluistaan tunnettu CoolHead Brew on etsinyt tiloja viime vuoden syksystä lähtien tuotannon kasvaessa vastatakseen alati kasvavaan kysyntään. – Etsimme erilaisia vaihtoehtoja ja kysyimme myös sosiaalisen median seuraajiltamme sekä asiakkailtamme vinkkejä uuteen panimotilaan. Saimmekin kymmenittäin erilaisia ehdotuksia, kertoo CoolHead Brewn Aleksi Saikkonen. – Yksi näistä vinkkauksista oli Viikin Gardenia. Kun aloimme tutustua tilaan, häikäistyimme. Tila oli monella tapaa uniikki ja ainutlaatuinen, se tuntui heti meistä luontevalta panimomme uudeksi kodiksi. Prosessi on ollut pitkä ja itse remontti on vielä edessä, mutta olemme vakuuttuneita, että tilasta tulee upea ja se tulee palvelemaan kaikenlaisia oluen ystäviä monella tapaa. Viikin alue on monelle coolheadilaiselle tärkeä, koska suuri osa työntekijöistämme on opiskellut Viikin kampuksella, joten haluamme olla myös mukana kehittämässä aluetta eteenpäin tuoden sinne panimon, ravintolan ja runsaasti toimintaa Gardenian tiloissa. Lupasimme syksyllä tilan vuokraamiseen johtavasta vinkistä vuoden oluet, ja tänään pääsimmekin kertomaan hänelle ilouutiset, kertoo Saikkonen.

 

Viikin Gardenia keskellä.

CoolHead Brew vuokraa Gardenian tilan Helsingin kaupungilta. Toiminta tulee keskittymään pääasiallisesti lasisen julkisivun omaavaan Gardenian päärakennukseen, jossa on aiemmin toiminut trooppinen puutarha, viher- ja ympäristötietokeskus ja luontokoulu. Erityisesti kesäisin toimintaa tulee myös ulkopuolelle.  CoolHead tulee rakentamaan tilan eteläpuolelle ison terassin sekä järjestämään säännöllisesti erilaisia tapahtumia, kuten omia festivaalejaan Gardeniassa.  -Lisäksi tila itsessään tulee olemaan hyvin elämyksellinen, vinkkaa Saikkonen. – Lisäksi rakennutamme uuteen tilaamme saunan ja virittelemme yhteistyötä myös Viikin kampuksen kanssa. Myös tuotantokapasiteettimme tuplaantuu, joten pystymme vastaamaan kasvavaan kysyntään ja lanseeraamaan useita uusia oluita viikottain.

Viikin Gardenian rakennukset ovat valmistuneet vuonna 2001 Lahden väylän kupeeseen ja ne ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä eri puolilta Helsinkiä tultaessa, niin autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä. Yhteydet parantuvat entisestään, kun nk. Jokerilinja rakentuu noin neljän vuoden päästä. Kiinteistöön kuuluu CoolHead Brew’n käyttöön tulevan lasirakenteisen päärakennuksen lisäksi kaksi toimistorakennusta, joiden tiloissa toimii muita yrityksiä ja toimijoita. Gardenian päärakennuksen alkuperäinen toiminta loppui marraskuussa 2015 kaupunginhallituksen päätökseen perustuen. Talvipuutarhan toimintaa ei tuolloin saatu yrityksistä huolimatta taloudellisesti kannattavaksi. Gardenian rakennukset ovat Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy:n suunnittelemat. Alkuperäiset arkkitehdit ovat mukana myös muutosprosessissa. –  On erittäin hienoa saada tälle uniikille rakennukselle uusi elämä, Professori ja arkkitehti Hannu Tikka sanoo. – Panimotoiminta sopii rakennukseen erittäin mainiosti vaikka tilat suunniteltiin alunperin aivan erilaiseen käyttöön.

CoolHeadin toimitusjohtaja Cleber Goncalves kehuu Gardeniaa: – Olemme erittäin innoissamme mahdollisuuksista, joita tämä avaa meille. Gardenia on kaunis paikka, johon tulemme puhaltamaan uutta elämää tehdäksemme siitä jälleen alueen maamerkin. CoolHead kasvaa nopeasti ja pääsemme nyt laajentamaan tuotantoamme ja tekemisiämme lähemmäs fanejamme.

 

CoolHead Brew on vuonna 2016 toimintansa aloittanut pienpanimo. Tällä hetkellä CoolHead Brew sijaitsee Tuusulassa ja työllistää yhdeksän ihmistä.

Lähde: CoolHead Brew tiedote

Kuva: Oskari Sarkima

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!