Craft Beer Helsinki Oljenkorsi Backyard tarjosi rentoa tunnelmaa ja hyvän kattauksen olutta

Elokuun toinen viikonloppu oli vilkasta aikaa myös olutfestarien suhteen. Aiemmilta vuosilta tuttu, Olutravintola Oljenkorren ja Craft Beer Helsingin yhteistuumin 11.-12.8. järjestämä minifestari oli kokoaan suurempi tapahtuma.

Järjestäjien mukaan kahden päivän tapahtuma on sujunut hyvissä merkeissä sekä fiilisten, väkimäärän että säiden suhteen. Pienille tapahtumille on selkeästi tilausta suurten (olut)festivaalien vastapainona ja aina ei ole tarpeen lähteä turhan kauas metsästääkseen elämyksiä. Juomaa on riittänyt janoisille: NEIPA on tänäkin kesänä kysytyimpien oluttyylien joukossa ja lagerin menekki on myös totutusti korkea.

Nainen hymyilee kameralle kädessään lasillinen IPA-olutta
Toista kertaa tapahtumaan osallistunut Iiru nautti erityisesti IPA-tarjonnasta

Juomia tarjoiltiin aiemmista Craft Beer Helsinki -tapahtumista tutuissa 1,5- ja 3 desilitran annoksissa. Pienet annokset ovat kätevä tapa tutustua uusiin oluttyyleihin ja niiden avulla löytää etsimänsä monipuolisesta tarjonnasta. Olutpostin haastattelema helsinkiläinen Iiru kertoi olleensa tapahtumassa ensimmäistä kertaa viime vuonna. Hänen mukaansa vähän pienempi olutfestivaali on myös tervetullut kaupunkiin ja pienet annokset helpottivat useamman panimon oluisiin tutustumista.

Tänä vuonna Oljenkorren minifestareilla hanoista löytyi paljon pienempiä kotimaisia panimoita sekä mielenkiintoista tuontitavaraa. Humalove & friends -tiskillä edustettuina olivat kotimaisen Humalove Brewingin lisäksi ranskalaiset 90 BPM Brewing Co. ja O’clock Brewing, norjalainen Cervisiam sekä espanjalaiset La Quince Brewery, Naparbier, Oso Brew Co ja Cervecera Peninsula. United Gypsies Breweryn tiskiltä taas löytyi panimon omien tuotteiden lisäksi tarjontaa myös seuraavilta panimoilta: Ape Brews, Flight Level Brewing, Kallio Brewery, MaijamiBrew sekä Runqarage Brewing. Edellä mainittujen lisäksi tapahtumassa teki festaridebyyttinsä hunajaviinejä valmistava Simaamo. Jokaiselle tapahtuman kolmesta tiskistä muodostui säännöllisesti jonoja, joten tapahtuman olutvalikoiman voi todeta olleen monipuolinen ja kiinnostava.

Katso Olutpostin kuvagalleria Craft Beer Helsinki Oljenkorsi Backyard -tapahtumasta alta:

Minifestivaalit olutravintola Oljenkorren takapihalla. Kuvassa panimojen myyntitiskejä ja taustalla punatiilinen olutravintolan rakennus.
Oljenkorren takapiha tarjosi hienot puitteet minifestareille
Panimon edustaja laskee hunajaviiniä hanapussista lasiin
Festaridebyyttinsä tehneen Simaamon hunajaviinit toivat vaihtelua perinteisempään oluttarjontaan
Kädessä lasi, jossa sameaa NEIPA-tyylistä olutta
NEIPA-tyyliset oluet kuuluivat kysytyimpien joukkoon myös tämän vuoden tapahtumassa
Olutpanimon työntekijä tiskin takana, kädessään lasillinen tummaa Stout-olutta
Humalove & friends -kojulta löytyi kotimaisten oluiden lisäksi myös laadukkaita eurooppalaisia tuontioluita
Ihmisiä olutfestivaaleilla.
Elokuisen miellyttävän lauantaipäivän vaihtuessa iltaan alkoi myös Oljenkorren takapiha täyttyä ihmisistä

Teksti: Erkki Ukkola
Kuvat: Erkki Ukkola

mainos