hartwall mainos
mainos

Craft Beer Helsinki – oluen juhlaa Helsingin Rautatietorilla

Jo toista kertaa järjestettävä Craft Beer Helsinki tarjoilee oluita sekä suomalaisilta pienpanimoilta että kiinnostavilta kansainvälisiltä käsityöläispanimoilta. Panimoita on niin Virosta, Puolasta, Espanjasta kuin Yhdysvalloistakin.

Craft Beer Helsinki keräsi yleisöä heti avauduttuaan.

Viime vuonna Craft Beer Helsinki järjestettiin Helsingin Rautatietorilla ensimmäistä kertaa ja paikalla kävi yli 10 000 ihmistä kolmen päivän aikana. Silloin osallistujapanimoita oli 23 ja nyt tänä vuonna määrä on kasvanut kolmeenkymmeneen panimoon. Yksi tapahtuman järjestäjistä, Tero Forsberg odottaakin alueelle tänä vuonna noin 12 000 kävijää.

Brewdogin tiskiltä löytyy mm. panimon hedelmäisen kevyttä Blitz-olutsarjaa.

Oluita löytyy lukemattomia erilaisia, joten valikoimaa on niin olutharrastajalle kuin oluesta kiinnostuneelle, mutta kokemattomammalle kävijälle. APA- ja IPA-oluet ovat Craft Beer Helsingissä laajasti edustettuina, ja jos on niiden ystävä, voi vaikka järjestää kavereiden kanssa tastingin kiertelemällä ja maistamalla vain niitä.

Olarin Panimon Edumania on kevyen sitruksinen, veriappelsiinilla maustettu pale ale.

Savuisten porttereiden ja stouttien ystäviä hemmotellaan tapahtumassa muun muassa vaniljalla, mustikalla ja tammikypsytetyillä tuhdeilla, tummilla oluilla. Pehmeitä brown ale -oluita löytyy muun muassa rooboiksella maustettuna ja lagerin ystäväkin löytää varmasti laajalti oluita.

Muiden kuin oluen ystävienkin kannattaa tutustua tapahtumaan, koska sieltä löytyy runsaasti kevyitä hedelmäisiä oluita, kuten marjoilla tai hedelmillä maistettuja berliner weissejä ja happamia, kuohuviiniäkin muistuttavia sour ale -oluita. Mielenkiintoinen lisä ovat myös Diamond Beerin ja Cool Head Brew:n tiskeiltä löytyvät olut-slushjuomat.

Omnipollon ice cream-sarja on suosittu kävijöiden keskuudessa.

Oluiden lisäksi Craft Beer Helsingissä on tarjolla myös käsityöläissiidereitä sekä tietysti oluisiin sopivaa, street food-henkistä ruokaa. Kannattaa myös maistaa Maku Brewingin tiskiltä myytävää imperial stout -jäätelöä.

Beer Huntersin tiskillä hymyilee Pienpanimoliiton puheenjohtaja Mika Tuhkanen.

Oluita ja siidereitä saa tapahtumassa kahdessa eri koossa, 1,5 dl ja 3 dl, joka mahdollistaa sekä maistelun että nautiskelun. Tapahtuman pääsymaksu maksetaan vain kerran: lasia näyttämällä sisään pääsee vaikka jokaisena kolmena päivänä. Itse tapahtumassa maksaminen tapahtuu— Craft Beer Helsingin omilla maksukorteilla, joille voi ladata rahaa.

Craft Beer Helsinki
Helsinki (Rautatientori) 6.-8.7.2017.

AUKIOLOAJAT:
To 6.7. klo 14-24
Pe 7.7. klo 12-24
La 8.7. klo 12-24

Kaikki tapahtuman oluet löytyvät www.hanassa.fi