Craft Beer Winter Wonderland oli makujen juhlaa

Korjaamolla viime viikonloppuna järjestetty Craft Beer Winter Wonderland näytti että oluttapahtumille on kysyntää myös tammikuussa. Tapahtuma oli osin loppuunmyyty ja lauantaina jono kiemurteli Korjaamon oven edessä, kun oluenystävät odottivat pääsyään sisälle.

Craft Beer Winter Wonderlandin kaikki panimot sijaitsivat kätevästi suuressa vaunuhallissa, jossa oluen maistelua vauhditti myös hyvin valittu ja sopivalla tasolla soiva musiikki, joka sai samalla keinuttamaan lanteita. Kotimaisia panimoita oli vain kaksi, järjestävä taho eli Cool Head Brew sekä lappeenrantalainen Panimoyhtiö Tuju.

Ulkomaiset panimot olivat suurimmilta osin Suomessa hieman tuotemattomampia, joka oli ehdottomasti plussaa tapahtumalle.  Ensimmäistä kertaa pystyi maistelemaan laajemmin myös venäläisten pienpanimoiden tuotteita, ja tämä olikin mielenkiintoisin kokonaisuus tapahtumassa.

AF Brew Pietarista oli toista kertaa tapahtumassa.

Venäläiseltä Wild Labsilta onnistuivat happamat oluet.

Venäläisten panimoiden tiskillä oli tarjolla myös monenlaista maistuvaa NEIPAa.

Tapahtumassa esiteltävät oluet olivat pääsääntöisesti tyyliltään hyvin trendikkäitä, ja määrällisesti kaikkein eniten näki erilaisia samean greippimäisiä NEIPA-oluita. Toisena suurena oluttyylinä tapahtumassa olivat hyvin tuhdit ja jopa siirappisen makeat imperian stoutit ja pastry stoutit. Happamia oluita oli myös paljon, mutta niiden hohto tämän tapahtuman perusteella on hieman hävinnyt.

Monasti tummat oluet ja hapanoluet olivat maustettuja, hapanoluissa paljon näki erilaisia marjoja ja hedelmiä, ja tuhdeissa imperial stouteissa jylläsivät perinteiset mausteet kuten kahvi, pähkinät, kaakaonibsit, kookos ja vanilia. Oluet olivat kokonaisuudessaa aika vahvoja, monelta tiskiltä ei löytynyt alle kuusiprosenttisia oluita ollenkaan.

Yksi tunnetummista ulkomaalaisista panimoista oli tanskalainen To Øl.

Tanskalainen Gamma Brewing oli tapahtumassa ensi kertaa.

 

Ruotsin olutpääkaupungissa Göteburgissa sijaitseva O/O Brewing maistatti tapahtumassa myös erinomaista pilsneriä.

Saksalainen, Hampurin läheltä oleva Sudden Death Brewing on saanut nimensä jääkeikkotermin mukaan.

Cool Headin tiskin hapanoluet menivät kuin kuumille kiville.

Panimoyhtiö Tuju oli tuonut mukanaan kaksi mielenkiintoista, punaviinitynnyrissä kypsytettyä, Brettanomys-hiivoilla käytettyä olutta.

Olutpaneelissa To Ølin Chris, Cool Headin Cleber ja Gamma Brewingin Jakob esittivät näkemyksensä siitä ovatko kaikki oluttyylit samanarvoisia.