Craft cider at the meadows valloittaa Mathildedalin heinäkuussa

Perniön paikalliset käsityöläissiiderintekijät Lepola Drinks ja Hallonmäen Siideripanimo järjestävät Suomen ensimmäisen craft cider -festivaalin Mathildedalissa 2.-3.7.

Festivaalin tapahtumapaikkana toimii Matildankartanon niitty, jossa aidon siiderin ystävät voivat nauttia pientuottajien juomista ja rennosta kesätunnelmasta Mathildedalin kylän ytimessä.

logo
”Suomalainen käsityöläissiideri ansaitsee oman festivaalin, jossa suomalaiset raaka-aineet pääsevät loistamaan. Paikallisuus ja yhteinen tekeminen ovat olleet ideana koko siiderifestivaalin taustalla”, kertovat tapahtuman järjestäjinä toimivat Lepolan Emmi Brownie ja Hallonmäen Mona Lahtinen.

”Meille lähialueen tuottajat ovat toiminnan ytimessä tarjoilemissamme annoksissa ja tuotteissa. Yhteistyön kautta syntyi myös siiderifestivaali paikallisten tuottajien kanssa, johon meillä oli tarjota viihtyisät puitteet niityn ja puutarhan muodossa. Vieraille on järjestetty väljät istuma-alueet ja mahdollisuus turvavälien pitämiseen on huomioitu”, kertoo Mathildedalin Kyläleipuri oy:n Elina Rantamäki.

Suomalaisen aidon käsityöläissiiderin pohjana on sataprosenttisesti kotimainen omena.

”Käytämme tuotteissamme aitoja raaka-aineita ja siiderimme valmistetaan aina 100% tuorepuristetusta omenamehusta ilman lisättyä vettä, tiivisteitä ja aromeja, kertovat siiderintekijät Aaron Lepolalta ja Sami Hallonmäeltä.

Lähde ja kuva: Craft cider at the meadows tiedote