Craft Beer Winter Wonderland – Urbaani oluttapahtuma Helsingin Korjaamolla

Talven oluttapahtumatarjontaa elävöittää CoolHead Brewn ja Korjaamon yhteistapahtuma Craft Beer Winter Wonderland, joka yhdistää oluen, kaupunkikulttuurin sekä musiikin 11-12.1. Tarjolla on varta vasten tapahtumaan tuotuja panimoita ulkomailta, kotimaisia oluentekijöitä, paneelikeskusteluja, olut- ja ruokatastingeja sekä urbaaniin miljööseen sopivaa musiikkia.

“Olutfestivaaleilla on Suomessa edelleen hieman vanhanaikainen ja tunkkainen stigma. Me haluamme osoittaa että olutkulttuuri on nykyään kaikkea muuta – eikä jakoa olutkulttuuriin ja muihin kulttuurin osa-alueisiin pitäisi enää tehdä. Ajatuksenamme on luoda festivaaleja, joissa kävijä erottaa ainoastaan olutlasin laadukkaaseen sisältöön kurkistamalla ollaanko nyt olutfestivaalilla, Flow’n Red Gardenissa, vai berliiniläisen ostoskeskuksen katolla puutarhateknoissa,” kertoo Aleksi Saikkonen, CoolHead Brew:n markkinointi- ja kehityspäällikkö.

”Pyrimme tuomaan modernia kaupunkikulttuuria oluen ympärille,” Saikkonen jatkaa. ”Tapahtumassa on paneelikeskusteluja, jossa käsittelemme olutta sekä vastuullisuuden ja ympäristön että tulevaisuuden näkökulmasta. Kävijä voi osallistua myös tastingeihin, jossa olut yhdistetään niin juuston kuin suklaankin kanssa sekä uuteen pikatastingiin, jossa maistetaan kymmenen olutta kymmenessä minuutissa. Lisäksi tuomme musiikkia voimakkaasti esiin; yleensä oluttapahtumissa musiikki on sivuosassa, mutta meillä Craft Beer Winter Wonderlandissa musiikki on tärkeä osa itse tapahtumaa ja sen henkeä. Tarkoitus on järjestää bileet, jossa DJ soittaa ja jengi tanssii nauttien hyvää olutta. Haluamme yhdistää kaupunkikulttuurin ja oluen, niin että niitä ajatellaan enemmän kokonaisuudeksi kuin kahdeksi eri asiaksi.”

“Viime elokuussa ensimmäistä kertaa järjestetty Craft Beer Garden Festival oli menestys: tapahtuma oli loppuunmyyty, tunnelma Korjaamon kesäpihalla oli ainutlaatuisen hygge ja saimme asiakkailta aivan huikeaa palautetta,” kertoo Korjaamon ohjelmapäällikkö Hanna Hynynen. “Tuntuu, että tällaisille tapahtumille on Helsingissä hurja tarve, sillä ruoka- ja juomakulttuurin nosteelle ei näy loppua. Siksi totesimme CoolHead Brew:n kanssa, ettemme malta odottaa seuraavaa kesää, vaan haluamme järjestää myös talvikaudelle festivaalin. Erityisesti tammikuu mielletään usein ankeaksi kotona nyhjöttämisen ajaksi: me haluamme sen sijaan tuoda iloa, nautintoa ja hauskanpitoa Helsinkiin.”

Panimot on valittu tapahtumaan huolella. ” Olemme järjestäneet Korjaamon kanssa jo yhden oluttapahtuman ja ensi vuonna järjestämme niitä yhteistyössä kolme erilaista. Haluamme tuoda jokaiseen tapahtumaamme erilaisia panimoita sekä ulkomailta että Suomesta. Ulkomaisista panimoista tarjoamme uusia ja erilaisia vaihtoehtoja, niitä jotka yllättävät kuluttajan ja joita oluenystävä ei pääse muualla maistamaan. Halumme myös suosia maahantuojia, jotka ovat aktiivisia olutpoliittisessa keskustelussa ja tuovat trendejä Suomeen. Kotimaisen pienpanimo-oluen esiintuominen meille on tärkeää. Suomalaisista panimoista tuomme tapahtumiin vaihtelua, jolloin kävijät saavat tutustua erilaisiin kotimaisiin pienpanimoihin ja kansainväliset vieraatkin pääsevät tutustumaan laajasti kotimaiseen pienpanimokenttään,” kertoo Saikkonen. ”Korostamme panimovalinnassa sitä, että panimon väen täytyy itse olla mukana tarjoilemassa omia oluitaan, jolloin oluenystävät voivat suoraan jutella itse oluentekijöiden kanssa ja jolloin saamme mielenkiintoisia vieraita myös paneelikeskusteluihimme.”

Tapahtumaan on tulossa pietarilainen AF Brew.

Panimoista Craft Beer Wonderlandissa on esillä pietarilainen AF Brew, joka on Venäjän pienpanimoalan pioneerejä, tanskalaiset Alefarm Brewing sekä FUERST WIACEK, englantilainen Brew By Numbers, norjalainen Lervig ja ruotsalainen Malmö Brewing Co. Tapahtumaan osallistuvat kotimaiset panimot ovat Panimoyhtiö Tuju, Sonnisaari ja ETKO Brewing sekä järjestäjätahon Cool Head Brew.

Korjaamo ja CoolHead Brew järjestävät vuonna 2019 kolme festivaalia, joissa laadukkaan kansainvälisen olutfestivaalin elementtejä yhdistellään musiikkiin ja kaupunkikulttuuriin. Craft Beer Winter Wonderland(11-12.1.) on ensimmäinen näistä festivaaleista. Tämän tapahtuman lisäksi tulossa on Sour Spring Break (24.–25.5.) sekä toista kertaa järjestettävä Craft Beer Garden Festival (1.–3.8.).

Kuva: Craft Beer Winter Wonderland