Diablo-yhtyeelle olut Masis Breweryn ja Sori Brewingin yhteistyönä

Espoolainen Masis Brewery ja tallinnalainen Sori Brewing ovat tehneet yhteistyössä suomalaiselle Diablo-metalliyhtyeelle oluen.

Diablo-yhtyeen ja Masis Breweryn yhteistyöolut

Diablo on raskasta sointia, kunnianhimoisia sävellyksiä ja suomalaiskansallista mentaliteettia viljelevä metalliyhtye, joka on perustettu Kalajoella vuonna 1990. Tänä vuonna Diablon albumi Eternium täytti 20 vuotta ja tätä juhlistetaan kymmenen keikan E20 – Eternium exclusively! -kiertueella ja oluella nimeltään Black Swan, joka on myös kappale Eternium-levyllä. Itse olut on vaniljalla, tonkapavuilla ja kahvilla maustettu 8-prosenttinen pastry stout.

– Masis Brewery on ollut mukana metallimusiikin skenessä jo aiemmin Omnium Gatherumin kanssa tehdyn oluen tiimoilta sekä oman Masis Beer & Metal -tapahtumien kautta, kertoo Masis Breweryn pääomistaja ja oluen tuotannosta vastaava Janne Palo. -Tämä olut on upeaa jatkoa Masiksen ja metallimusiikin yhteisellä taipaleella. Pastry stout on astetta erilaisempi bändiolut, joten oli todella mielenkiintoista olla mukana tekemässä tätä yhteistyötä.

Diablo-yhtyeen Heikki Malmberg oli mukana suunnittelemassa olutta. – Kun minulle ehdotettiin mahdollisuutta lähteä suunnittelemaan olutta Masis Breweryn ja Sori Brewingin kanssa, niin eihän siitä voinut kieltäytyä. Diablolla on ollut jo aiemmin kaksi tymäkkää stoutia markkinoilla, joten tällä kertaa halusin lähteä karvan verran eri suuntaan. Oluttyyppi pysyi samana, mutta nyt asteltiinkin jälkiruokapöytään, kuitenkaan tanakkaa runkoa unohtamatta.

Masis Brewery on espoolainen, Keran Halleilla sijaitseva käsityöläispanimo, jonka juuret juontavat vuonna 2016 perustettuun kotipanimoon, Sori Brewing on virolainen panimo, jonka ovat perustaneet kaksi suomalaista. Oluen resepti ja tuotanto ovat panimoiden yhteistyön tulosta.

Olutta on ensimmäisen kerran saatavilla Diablon kiertueen ensimmäisillä keikoilla 5.4.2024 Logomossa Turussa ja 6.4.2024 Kulttuuritalo Nuijamiehessä Lappeenrannassa. Lisäksi sitä on saatavilla Masis Breweryn panimokaupasta Keran Halleilla.

Lähde ja kuvat: Masis Brewery

Katso lisää:

Masis Beer & Metal -tapahtumat alkavat keväällä