Elonkorjuujuhla lauantaina 9.9. Karvilan Panimolla Enonkoskella

Samana päivänä järjestettävän kansallisen Lähiruokapäivän kunniaksi tapahtumassa luvassa ensimaistot Karvilan mallasohrasta luodusta lähilagerista.

Karvilan Panimolla järjestetään lauantaina syyskuun 9. päivä elonkorjuujuhla kello 12:00-22:00. Tapahtuma on kaikille avoin koko perheen tapahtuma. Tapahtuman ohjelmaan kuuluu muun muassa mallasohran puintinäytös, puheenvuoroja, Puruveden masinistien klassikkotraktoreita, hauskoja kaikille avoimia kisailuja, kuten Karvilan oluttietäjä -kisa sekä live-musiikkia iltaan asti. Panimokauppa ja panimobaari ovat avoinna koko tapahtuman ajan. Pienempään ja suurempaan nälkään on myynnissä lörtsyjä nakeilla ja lisukkeilla, kerimäkeläisiä savumuikkuja, kahvia ja makeita herkkuja.

panimolla

“Tämä on toinen vuosi, kun kasvatamme omaa mallasohraa Karvilassa. Ensimmäinen mallassato onnistui hyvin ja siitä tehty testierä lähilageria meni keväällä kuin kuumille kiville. Pienmallastamo Pehkolan Mallastamo mallastaa ohramaltaamme ja oluessa käytettävät aromihumalat tulevat Jarmo Rautiaiselta Tohmajärveltä. Olut on vahvuudeltaan 4,7%. Kypsytimme lähilageria 96,5 päivää, joka on yhtä pitkä aika kuin ohramaltaan kasvukausi Karvilassa. Lähilager on uskomattoman pehmää ja aromaattista. Aromikkuudeen kruunaavat tohmajärveläiset aromihumalat”, kertoo Karvilan Panimon tuotantopäällikkö Simo Asikainen

Lähilageria pääsee nauttimaan sekä paikan päällä tapahtumapäivänä että panimopuodista mukaan ostettuna 0,44l tölkissä. Olutta tulee myyntiin myös lähialueen kauppoihin.

Ohjelma 

12:00  Tilaisuus alkaa. Lörtsyjä, savumuikkuja, kahvia sekä panimon baari aukeaa.

12:15 Tervetuliaissanat Jouni Purontaus

12:30 Kansanedustaja Vesa Kallio puhumassa lähiruuan tuotannosta ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista alaan

13.00 Karvilan Panimon lähilagerin julkistus. Tarina lähilagerin raaka-aineiden takaa tekijöiden toimesta.

14:00 Karvilan Panimon mallasohran puintinäytös perinteisin menetelmin.

14:30: Karvilan Oluttietäjä kilpailun esikarsinta. Kisassa kilpailijat yrittävät tunnistaa kolme eri olutta. Kaikki kiinnostuneet voivat ilmoittautua mukaan tapahtumapäivänä klo 14:00 mennessä Heidi Karviselle paikan päällä panimolla.

15:00 Mallassäkin heiton Karvilan Mestaruuskisat. Huom! Kisassa heitetään tyhjää mallassäkkiä, joten kyseessä on tekniikka- ei niinkään voimalaji.

16:00 Karvilan Olutmestari kilpailun finaali

18:00: Tanssit alkavat – musiikista vastaa Karvilan Panimo House Band. Tanssimusiikkia ja hyvää tunnelmaa.

22:00 Tilaisuus päättyy

Lähde ja kuva: Karvilan Panimo