Ensimmäinen Suomen Paras Siideri -kilpailu: Tästä sarjojen parhaat kesän juomatärpeiksi!

Historian ensimmäinen Suomen Paras Siideri -kilpailu kokosi kotimaiset siiderinvalmistajat kisaamaan omilla tuotteillaan. Kilpailuun saivat osallistua sekä suurten että pienten valmistajien tuotteet ja pääroolissa olivat siideri ja siihen liittyvät laatu- ja makutekijät.

Kilpailun järjestäjä, Suomalaisen Aidon Siiderin Seura eli SASS yllättyi iloisesti, kun kilpailuun ilmoitettiin peräti 82 tuotetta 23 eri valmistajan valikoimista. Näistä siidereistä muodostui varsin kattava kuva kotimaisen siiderin eri ulottuvuuksista.

Siiderit arvioitiin sarjoissa aidot siiderit, maustetut aidot siiderit ja muut siiderit lauantaina 11. kesäkuuta Perhossa. Koko päivän mittaisen työn teki kutsutuomaristo, jossa oli alan ammattilaisia, harrastajia ja median edustajia. Kaikki tuotteet tuotiin tuomariston eteen sarjoittain pienemmissä erissä, ja tuomarit arvioivat ne sokkona.

”Kilpailun taso oli todella kova. Suomalainen siideri esittäytyi ammattitaidolla ja hyvin tehtynä. Näen tässä paljon potentiaalia luoda siideristä entistä isompi juttu”, kommentoi tuomari Riku Elovainio, joka tuo maahan ranskalaisia siidereitä.

Elovainion lisäksi tuomaristossa olivat mukana Jouni Koskinen, Jouni Kröger, Juri Nummelin, Esa Paloharju ja Ville Suomi. Peter Tammenheimo ja Mariaana Nelimarkka vahvistivat tuomaristoa välierä- ja finaalivaiheessa.

Suomen Paras Siideri -kilpailun tuomaristo

 

Suomen Paras Siideri -kilpailun tarkoituksena on parantaa suomalaisen siiderin arvostusta sekä tehdä siideriä ja sen valmistajia tunnetuksi. Kilpailu virittää mielenkiintoa suomalaiseen siiderikulttuuriin ja herättää keskustelua siiderin mausta, laadusta, raaka-aineista ja valmistuksesta. Kuluttajalle kilpailu tarjoaa työkaluja valintojen tekemiseen nostamalla esiin tuttuja ja aiemmin tuntemattomia tuotteita sekä niiden ominaisuuksia. Samalla se rohkaisee kokeilemaan omasta tottumuksesta poikkeavia makuja. Valmistajien kannalta kilpailu tukee tuotteiden markkinointia sekä antaa työkaluja uusien tuotteiden kehittämiseen.

SASS julkistaa kilpailun voittajan Helsingin Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuman avajaisissa 19. heinäkuuta klo 14.

 Tässä kilpailun sarjojen kolme parasta alkukesän makutärpeiksi. Siiderit ovat satunnaisessa järjestyksessä.

 

Aidot siiderit

Lepola Wild & Free Apple Cider

Nude Cider Classic

Terissaari Korte

Maustetut aidot siiderit

Hallonmäki Hallon

Lepola Honey Apple Cyser

Panimoinen & Lemmes Born to be mild

Muut siiderit

Prykmestar Premium White Grape Omenasiideri

Brinkhall Sparkling Normanni

Maku Brewing Sinneppäi omenasiideri

 

Lähde ja kuvat: Suomalaisen Aidon Siiderin Seura

Mikä on Suomen aidon siiderin tuottajien liitto?