hartwall mainos

Erilainen olutbaari keskustassa – Barski Helsinki

Olutbaarien kirjo laajenee koko ajan ja Helsingin Kaivopihalle onkin syntynyt uusi olutravintolakeskittymä, jossa uusin tulokas on Ruosniemen panimon taproomin ja Fat Lizard -ravintolan sekä Kitty´s Public Housen viereen ilmestynyt Barski Helsinki. Tämä ravintoloitsija Mikki Nymanin luotsaama pieni olutbaari tavoittelee oluenystäviä laajalla hanavalikoimallaan ja kodikkaan tyylikkäällä sisustuksellaan.

Ravintoloitsija Mikki Nyman laskee olutta.

Mikki Nyman itse on pitkän linjan ravintola-ammattilainen, joka tunnetaan mm. Olutexpo-tapahtumien järjestäjänä. Barskin takaa löytyvät Nymanin lisäksi ruotsalaiset Brewski– ja Friend Company- pienpanimot, jotka näin tavoittelevat suurempaa jalansijaa Suomessa.  Tällä hetkellä muiden kuin olutharrastajien piirissä hieman tuntemattomammat panimot ovatkin ravintolassa moninaisesti edustettuna sekä hanassa että tölkissä. Samantyyppisiä Barski-baareja on tarkoitus avata myöhemmin myös muualle pohjoismaihin, hieman Mikkeller-ketjun tavoin.

Omien oluiden lisäksi Barskissa on pieni valikoima vaihtuvia kotimaisia ja ulkomaisia pienpanimo-oluita sekä hanassa että pullossa tai tölkissä. Baarissa on kunnioitettavat 24 hanaa ja viileä tankkihuone, jossa kaikki hanaoluet ovat koko ajan kylmässä niiden laadun takaamiseksi.  Brewskin ja Friendsin oluet toimitetaan paikan päälle parissa päivässä, joten uusia tuotteita on mahdollista saada nopeastikin. Barskin reaaliaikaisen valikoiman löytää myös Untappdtista.

Ravintolan sisustus poikkeaa virkistävästi olutravintoloiden puunvärisestä miljööstä sammalseinineen ja viileän harmaine lattioineen. Hauskaa modernia sävyä ravintolaan tuovat humalakävyn näköiset lamput, joita tosin Nymanin mukaan luullaan myös usein männynkävyiksi.  Massiivisia pöytiä tekee mieli silittää, ne ovat, kuin baaritiskikin, tehty yhdestä isosta tammitukista. Barskissa on 48 asiakaspaikkaa, jonka lisäksi kesällä baarin eteen avautuu lämmitetty 30 asiakaspaikan terassi.

Nyman on pääsääntöisesti itse suunnitellut sisustuksen ja haluaa sen kutsuvan sisään myös muita kuin perinteisiä oluenkuluttajia. Olutvalikoima on myös suunniteltu niin, että olutta vieroksuvatkin pystyvät löytämään sieltä omat suosikkinsa. Oluiden lisäksi Barskiin on tulossa kuratoitu valikoima viinejä, alkoholittomia juomia sekä pientä syötävää, kuten vietnamilaisia ”bao” -höyrysämpylöitä. Myös ohjelmaa, kuten erilaisia tastingeja on luvassa myöhemmin.

Barski on toiminut nyt vajaa kuukauden ja Nymanin mukaan ihmiset ovat löytäneet paikan, sekä oluenharrastajat että after work -asiakkaat. Baari tarjoaakin mukavan hengähdyspaikan myös kotiin meneville työmatkalaisille, ja mukavilla tuoleilla istuen voi hyvin ottaa pienen annoksen olutta – tai vaikka kaksi!