Esittelyssä Suomen Olutseuran uusi puheenjohtaja Juha Sinisalo

Suomen Olutseura valitsi uudeksi puheenjohtajakseen olutasiantuntija Juha Sinisalon. Kuka on tämä aina iloinen ja energinen mies ja minne hän luotsaa yhdistystä?

Suomen Olutseuran toiminnan tarkoituksena on topeliaanisessa hengessä vaalia ja edistää olutkulttuuria. Yhdistys toimii oluen kuluttajien etujärjestönä ja pyrkii kohottamaan oluen ja sitä nauttivien ihmisten sosiaalista arvostusta. Yhdistys tekee valistustyötä, jolla edistetään nykyaikaista alkoholipolitiikkaa suuntaamalla kulutustottumuksia väkevistä juomista mietoihin, erityisesti olueen. Suomen Olutseura painottaa kohtuullisuutta ja laatua määrän sijaan.

Juvssa ies osoittaa julistettaTärkeä periaate on mietojen vaihtoehtojen esille nostaminen karsimalla olueen liittyviä ennakkoluuloja tosiasioihin vedoten ja positiivisella asenteella. Seura kehittää ravintoloiden ja vähittäiskaupan olutkulttuurin laatua yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Samoin se nostaa oluen tuntemuksen tasoa ja kannustaa alan toimijoita tarjoamaan kuluttajille monipuolisen ja laadukkaan olutvalikoiman. Suomalainen olutkulttuuri pohjaa vuosisataiseen olut- ja sahtiperinteeseen. Kieltolaki ja raittiusliikkeen suosiminen valtaapitävien keskuudessa muuttivat aikanaan olutilmapiiriä radikaalisti. Alkoholipoliittinen keskustelu on yhä 1900-luvun alkupuolen tapaan tempoilevaa, holhoavaa ja yksilöä vähättelevää. Suomen Olutseura on toiminut monenkirjavassa alkoholipoliittisessa ilmapiirissä korostaen oluelle kuuluvaa asemaa osana suomalaista tapakulttuuria. Keskiolutkuppiloiden ainutlaatuinen tunnelma on osa omaleimaista olutkulttuuriamme. Olutkulttuuri kehittyy vastaamaan elinoloja, ajan tapaa ja asenteita. Nykyiseen olutkulttuuriin kuuluvat tuontioluet kotimaisten tuotteiden rinnalla.

Suomen Olutseura on Olutliitto ry:n perustajajäsen.

Liity Suomen Olutseuran jäseneksi täältä>>

Video ja kuvat: cyde

Lähde: Suomen Olutseura

 

Videoesittelyssä tuorein Olutposti-lehti numero 3/2020

Kuvassa kartta