FINGERPORI HEIMO VESA ALEOLUT

Pertti Jarlan Fingerpori-sarjakuvan kymmenvuotisen taipaleen ja juhlakirjan innoittamana kustantaja Arktinen Banaani ideoi Pyynikin Käsityöläispanimon kanssa päivittäiskauppavahvuisen alen.— Aprillipäivänä jakeluun tullut— Fingerpori— Heimo Vesa -ale sai hyväksynnän sarjan piirtäjä Pertti Jarlalta.

Kuva: Heino Tiilikainen

– Tämähän on yhtä hyvää – ei, vaan parempaa – kuin koe-erästä maistamani! Sopivan juotavaa eikä liikaa katkeroa, Jarla totesi tuoreeltaan Porvooseen saadusta maisteluoluesta.

Pyynikin Tuomas Pere vinkkasi Helsinki Beer Festivaleilla, että seuraavaksi voidaan— Fingerpori-oluiden sarjaan odotella Rivo Riittaa. Onkohan siinä enemmän hiivaisuus vai katkerot pinnalla?

Kriitikon arvion mukaan— Fingerpori— Heimo Vesa -ale— on vaalean meripihkan värinen. Vaalea tasaisen kermamainen vaahto kestää vähän aikaa. Tuoksussa on etualalla maltaisuutta, jonka takaa pilkistää humalan katkeroisuus. Maltaisuus syvenee suutuntumassa ja samoin kuin tuoksussa, katkerot tulevat hetken kuluttua, kuin Fingerporin Asko Mieleen. Pitkässä jälkimaussa on makeutta ja bitterisyyttä sopivassa suhteessa.